Τι μπορείς να κάνεις εάν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των παιδιών σου;

altΣταματά ποτέ αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ αδελφών που σε κάποιες οικογένειες εμφανίζεται από όταν είναι μικρά τα παιδιά τους και διαιωνίζεται στο άπειρο; Ποια είναι η θέση των γονιών και πώς μπορεί να καλλιεργήσει την αγάπη και την ανιδιοτέλεια στα παιδιά του; Ο Άντλερ ήταν ο πρώτος που μίλησε για τη θέση των παιδιών στην οικογένεια και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τη στάση του ανθρώπου σε όλη του τη ζωή αν είναι πρωτότοκος ή δευτερότοκος κλπ.

Σύγκριση
Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που οι ίδιοι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικοί χαρακτήρες από μόνοι τους, πριν κάνουν παιδιά. Όταν κάνουν παιδιά, βρίσκουν εκεί έναν ακόμα λόγο να πέσουν με τα μούτρα στο παιδί όχι για το παιδί αλλά για να έχουν να δείξουν και να περηφανευτούν ότι το παιδί τους, έκανε το ένα ή το άλλο, έβγαλε την πάνα στα 2, περπάτησε πριν τα πρώτα γενέθλια, μίλησε πρώτο απ’όλα.
Θέλουν να μαθαίνουν τι κάνουν τα άλλα παιδιά, διαβάζουν μετά μανίας για milestones και ημερομηνίες ορόσημα και παλεύουν να τις προλάβουν. Αυτό φυσικά δεν είναι στο χέρι τους, γιατί κάθε παιδί έχει δικές του ταχύτητες και δικό του τρόπο να κάνει τα πράγματα. Αν το παιδί τους δεν είναι αυτό που θέλουν ζουν ένα δράμα.
Κάπου εκεί έρχεται λοιπόν ένα δεύτερο παιδί και είτε είναι πιο προχωρημένο είτε πιο πίσω από το πρώτο και γίνεται η σύγκριση μέσα στο ίδιο το σπίτι. «Γιατί δεν μπορείς να μοιάσεις στην αδερφή σου, εκείνη τα κάνει όλα σωστά». Αν άκουγες αυτό 24/7 πώς θα ένιωθες γι’αυτήν την αδερφή; Πώς να αγαπήσεις κάποιον όταν νιώθεις ότι έχετε τόσα πολλά ανάμεσά σας.

Περισσότερα στο ipop.gr - εδώ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.47
Σελήνη
21 ημερών
1302
Οθωμανικές δυνάμεις συνάπτουν με τα βυζαντινά στρατεύματα την πρώτη τακτική μάχη στην πεδιάδα του Βαθέως, στη Νικομήδεια.
1777
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στη Θεσσαλονίκη τον νεομάρτυρα Χριστόδουλο από την Κασσάνδρα.
1952
Εκδιώκονται οι Βούλγαροι από την νησίδα "Γ" του Έβρου, την οποία είχαν καταλάβει παρανόμως.
1953
Θάνατος του Νικολάου Πλαστήρα.
Υπογράφεται στην πόλη Μουνσάν της Βορείου Κορέας η ανακωχή, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος της Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"