Γουργουλιάνης: Ο θετικός στον κορωνοϊό δε σημαίνει πως είναι κι άρρωστος

altΤο λάθος με τα φάρμακα

Ενα σημαντικό λάθος κάνουμε στην Ελλάδα εξαιτίας της λατρείας που έχουν αρκετοί με τα φάρμακα.
O καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστα Γουργουλιάνη,  είναι εξαιρετικά αγαπητός στους πάντες από τότε που ξεκίνησε η πανδημία- και δικαίως. Ο κ. Γουργουλιάνης αποτελεί μία από τις πιο ψύχραιμες φωνές εμπειρογνωμόνων της χώρας μας, χωρίς ο λόγος του να διέπεται από αέναη κινδυνολογία, χωρίς, από την άλλη, να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά χάρη στην αδιαμφισβήτητη κατάρτισή του και την γνώση του αντικειμένου πάντα με ψύχραιμη φωνή παρουσιάζει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και «πέφτει» στην συντριπτική πλειοψηφία των φορών μέσα.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, αναφέρθηκε στην πανδημία, τονίζοντας πως ένα σημαντικό λάθος κάνουμε στην Ελλάδα εξαιτίας της λατρείας που έχουν αρκετοί με τα φάρμακα.
Ο κ. Γουργουλιάνης είπε για τα τεστ και τους αριθμούς των κρουσμάτων πως «είναι πολύ χρήσιμο να παρακολουθεί κανείς αυτά τα δεδομένα. Υπάρχουν αναρτημένα στις επίσημες υπηρεσίες». Ωστόσο, εντοπίζει και κάποιες «παραδοξότητες», αφού όπως τονίζει μιλώντας στο e-farmako.gr «υπάρχουν όλοι αυτοί που βρίσκονται θετικοί και τρέχουν να βρουν έναν γιατρό. Να ξεκαθαρίσουμε πως αν κάποιος βρεθεί θετικός, δεν σημαίνει πως είναι κι άρρωστος.
Αυτό το ξέρουμε από την ιατρική και το διδάσκουμε πάρα πολλά χρόνια. Βλέπω να γίνονται ακρότητες. Για παράδειγμα βλέπουμε οι άνθρωποι αμέσως να αισθάνονται άρρωστοι και να σπεύδουν να πάρουν φάρμακα. Στην Ελλάδα έχουμε πολυφαρμακία, είμαστε αντίθετοι στα εμβόλια και την ίδια ώρα στα ψυγεία από πάνω, οι περισσότεροι έχουμε αντιβιοτικά.
Επομένως, μετατρέπουμε τις μολύνσεις -το είχαμε κάνει από την αρχή της πανδημίας- σε κρούσματα που σημαίνει και νόσο. Αισθάνεται κάποιος άρρωστος, μπαίνει σε μια διαδικασία πολυφαρμακίας και καμιά φορά οι ελάχιστοι από αυτούς που θα χρειαστεί να έρθουν στο νοσοκομείο, έχουν πάρει πολλά αντιβιοτικά, μπορεί να έχουν πάρει και κορτιζόνη, χωρίς να έχουν κανέναν λόγο».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "medlabgr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.54
Δύση: 17.15
Σελήνη
11 ημερών
1015
Ο Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος φθάνει στη Θεσσαλονίκη μετά από νικηφόρο εκστρατεία κατά των Βουλγάρων.
1823
Η ρωσική κυβέρνηση προτείνει την σύσταση 3 ηγεμονιών στην Ελλάδα.
1826
Με επικεφαλής τους Μιαούλη και Σαχτούρη ο ελληνικός στόλος φθάνει στο Μεσολόγγι.
1828
Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης.
1868
Μάχη με τους Τούρκους μεταξύ Τυλισσού και Καμαριώτη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!