Γουργουλιάνης: Ο θετικός στον κορωνοϊό δε σημαίνει πως είναι κι άρρωστος

altΤο λάθος με τα φάρμακα

Ενα σημαντικό λάθος κάνουμε στην Ελλάδα εξαιτίας της λατρείας που έχουν αρκετοί με τα φάρμακα.
O καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστα Γουργουλιάνη,  είναι εξαιρετικά αγαπητός στους πάντες από τότε που ξεκίνησε η πανδημία- και δικαίως. Ο κ. Γουργουλιάνης αποτελεί μία από τις πιο ψύχραιμες φωνές εμπειρογνωμόνων της χώρας μας, χωρίς ο λόγος του να διέπεται από αέναη κινδυνολογία, χωρίς, από την άλλη, να ωραιοποιεί καταστάσεις, αλλά χάρη στην αδιαμφισβήτητη κατάρτισή του και την γνώση του αντικειμένου πάντα με ψύχραιμη φωνή παρουσιάζει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και «πέφτει» στην συντριπτική πλειοψηφία των φορών μέσα.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, αναφέρθηκε στην πανδημία, τονίζοντας πως ένα σημαντικό λάθος κάνουμε στην Ελλάδα εξαιτίας της λατρείας που έχουν αρκετοί με τα φάρμακα.
Ο κ. Γουργουλιάνης είπε για τα τεστ και τους αριθμούς των κρουσμάτων πως «είναι πολύ χρήσιμο να παρακολουθεί κανείς αυτά τα δεδομένα. Υπάρχουν αναρτημένα στις επίσημες υπηρεσίες». Ωστόσο, εντοπίζει και κάποιες «παραδοξότητες», αφού όπως τονίζει μιλώντας στο e-farmako.gr «υπάρχουν όλοι αυτοί που βρίσκονται θετικοί και τρέχουν να βρουν έναν γιατρό. Να ξεκαθαρίσουμε πως αν κάποιος βρεθεί θετικός, δεν σημαίνει πως είναι κι άρρωστος.
Αυτό το ξέρουμε από την ιατρική και το διδάσκουμε πάρα πολλά χρόνια. Βλέπω να γίνονται ακρότητες. Για παράδειγμα βλέπουμε οι άνθρωποι αμέσως να αισθάνονται άρρωστοι και να σπεύδουν να πάρουν φάρμακα. Στην Ελλάδα έχουμε πολυφαρμακία, είμαστε αντίθετοι στα εμβόλια και την ίδια ώρα στα ψυγεία από πάνω, οι περισσότεροι έχουμε αντιβιοτικά.
Επομένως, μετατρέπουμε τις μολύνσεις -το είχαμε κάνει από την αρχή της πανδημίας- σε κρούσματα που σημαίνει και νόσο. Αισθάνεται κάποιος άρρωστος, μπαίνει σε μια διαδικασία πολυφαρμακίας και καμιά φορά οι ελάχιστοι από αυτούς που θα χρειαστεί να έρθουν στο νοσοκομείο, έχουν πάρει πολλά αντιβιοτικά, μπορεί να έχουν πάρει και κορτιζόνη, χωρίς να έχουν κανέναν λόγο».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "medlabgr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.31
Δύση: 18.40
Σελήνη
2 ημερών
1821
Δύναμη 2.000 ενόπλων Μανιατών εισέρχεται στην Καλαμάτα.
Οι Γρηγοράκηδες υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως στο Γύθειο.
Έλληνες αγωνιστές εισέρχονται στο Αίγιο και υψώνουν την Σημαία της Επαναστάσεως.
1906
Ο Μακεδονομάχος Γεώργιος Σκαλίδης κυκλώνεται κοντά στο χωριό Ζόβιτς, όπου πίπτει ηρωικώς μαχόμενος με 10 από τους άντρες του.
1941
Το υποβρύχιο "Τρίτων" τορπιλίζει το ιταλικό πλοίο "Κάρνια" κοντά στο Πρίντεζι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"