Όταν η επικαιρότητα στρεσάρει τα παιδιά…

altΠολλές φορές προβληματιζόμαστε όταν δεν ξέρουμε πώς να εξηγήσουμε στα παιδιά την επικαιρότητα. Όσο και αν προσπαθούμε να μην τα εκθέτουμε εκούσια στις αρνητικές ειδήσεις, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Είτε συζητώντας με τους γύρω μας, είτε από τις πληροφορίες που παίρνουν από τα άλλα παιδιά στο σχολείο, τα μικρά μας αντιλαμβάνονται, ακόμα και μέσω της ενσυναίσθησης, ότι υπάρχει ένα τεταμένο κλίμα.

Και πολλές φορές αναρωτιόμαστε «Μέχρι ποιο βαθμό μπορώ να τα προστατέψω;», «Τι μπορώ να τους πω;», «Τι θα καταλάβουν;»,  «Μήπως τους δημιουργήσω επιπλέον άγχος;».
Σίγουρα τα μικρά παιδιά (προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας) δεν μπορούν να καταλάβουν πολύπλοκες έννοιες όπως η κλιματική αλλαγή, η φυσική καταστροφή, ο πόλεμος, κ.λπ. Μπορούν όμως να καταλάβουν τις μεταβολές της διάθεσης και της ενέργειας στο περιβάλλον τους και είναι βέβαιο ότι ένα παιδί που θα πληροφορηθεί από τους γονείς του, με ήρεμο και ομαλό τρόπο, για κάτι τέτοιο θα καταλάβει (ακόμα και υποσυνείδητα) ότι δεν υπάρχει λόγος άγχους. Με το «εγχειρίδιο του καλού γονέα» να μην έχει ακόμα ανακαλυφθεί, πάμε να δούμε 5 ευχάριστους τρόπους για να επικοινωνήσουμε τα όχι και τόσο ευχάριστα θέματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “imommy.gr” (εδώ)
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.21
Δύση: 19.47
Σελήνη
21 ημερών
1302
Οθωμανικές δυνάμεις συνάπτουν με τα βυζαντινά στρατεύματα την πρώτη τακτική μάχη στην πεδιάδα του Βαθέως, στη Νικομήδεια.
1777
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στη Θεσσαλονίκη τον νεομάρτυρα Χριστόδουλο από την Κασσάνδρα.
1952
Εκδιώκονται οι Βούλγαροι από την νησίδα "Γ" του Έβρου, την οποία είχαν καταλάβει παρανόμως.
1953
Θάνατος του Νικολάου Πλαστήρα.
Υπογράφεται στην πόλη Μουνσάν της Βορείου Κορέας η ανακωχή, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος της Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"