Δεν θα ζήσουμε χειμώνα φέτος - Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο Ελ Νίνιο

altΜέχρι και την άνοιξη του 2024 αναμένεται να επηρεάσει το βόρειο ημισφαίριο το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο θα επιφέρει νέα αύξηση των θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του οργανισμού επισημαίνεται πως οι πιθανότητες της διάρκειας του κυκλικού μετεωρολογικού φαινομένου μέχρι τον Απρίλιο του 2024 ανέρχονται σε 90%, ενώ επίσης πολύ πιθανό είναι το Ελ Νίνιο να φτάσει στο αποκορύφωμά τους αυτόν τον χειμώνα.

Το θερμότερο έτος στα χρονικά το 2023
Η είδηση αυτή έρχεται τη στιγμή που ήδη εκτιμάται πως το 2023 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά του πλανήτη.
Την ίδια στιγμή, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο έχει καταρριφθεί κάθε «ρεκόρ» υψηλών θερμοκρασιών, γεγονός που σκιαγραφεί ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο μέλλον για το περιβάλλον.
Μετά από ένα καλοκαίρι με τις υψηλότερες μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες που έχουν ποτέ καταγραφεί, το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus ανακοίνωσε «δεδομένων των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών στην επιφάνεια των ωκεανών, είναι πιθανόν ότι το 2023 θα είναι η θερμότερη χρονιά που έχει ζήσει η ανθρωπότητα».
Την πρόγνωση αυτή συμμερίζεται η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεάνιας και Ατμοσφαιρικής Παρατήρησης, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πιθανότητες να καταγραφεί το 2023 ως χρονιά υψηλών θερμοκρασιών ρεκόρ ανέρχονται στο 99%.
«Η επόμενη χρονιά είναι πιθανόν να είναι ακόμη θερμότερη. Αυτό οφείλεται ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία στις αυξανόμενες συγκεντρώσεις αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου που παγιδεύει την θερμότητα και προκαλούνται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, ο καθηγητής Πέτερι Τάαλας.
«Τα ακραία φαινόμενα, όπως τα κύματα καύσωνα, τα επεισόδια ξηρασίας, οι δασικές πυρκαγιές, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες, θα αυξηθούν σε ορισμένες περιοχές με βαριές επιπτώσεις», προειδοποιεί ο Πέτερι Τάαλας.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 17.00
Σελήνη
17 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"