Ειδήσεις

Ενισχύουν το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες.Συγκεντρώνουν τρόφιμα για τους Κεφαλονίτες

Προστίθενται και οι αγρότες που σε προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις συγκεντρώνονταν σε Τέμπη και Γυρτώνη - Θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου με αφορμή και τις νέες αυξήσεις στο αντίτιμο διέλευσης - Την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας

Σημαντική ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας- όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες τρακτέρ- αναμένεται την Πέμπτη, καθώς στις κινητοποιήσεις προστίθενται και οι αγρότες που σε προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις συγκεντρώνονταν σε Τέμπη και Γυρτώνη.
Η σχετική απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Γυρτώνη, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λάρισας καθώς, όπως επισημαίνουν οι αγρότες, τα προβλήματα είναι ίδια όπως και το διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο αφορά κυρίως στο κόστος ενέργειας και τα φορολογικά.
Αύριο, στις 12 μ. έχει οριστεί να γίνουν προσυγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων- πολλά από τα οποία έχουν ήδη βγει σε διάφορα χωριά του νομού αναμένοντας τις εξελίξεις- σε τρία σημεία περιμετρικά της Λάρισας, τα οποία εν συνεχεία θα οδεύσουν στον κόμβο Νίκαιας ενισχύοντας έτσι τις τάξεις του αγροτικού αγώνα.

Τρόφιμα για τους πληγέντες Κεφαλονίτες
Εξάλλου, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισαν να αναπτύξουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.
Την Πέμπτη, εξάλλου, είναι στις προθέσεις τους να ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου με αφορμή και τις νέες αυξήσεις στο αντίτιμο διέλευσης για όσους πληρώνουν προκειμένου να διέλθουν και δεν εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.
Την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. Υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας έχουν καλέσει σε πανελλαδική συνάντηση αντιπροσωπείες των λοιπών μπλόκων για καλύτερο συντονισμό του αγώνα ενώ έχουν ζητήσει να συναντηθούν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και αναμένουν απαντήσεις για το χρόνο των συναντήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο “protothema.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.37
Σελήνη
9 ημερών
1790
Ο Λάμπρος Κατσώνης με τον στολίσκο του δέχεται ισχυρή τουρκική επίθεση κοντά στην Άνδρο.
1821
Ο Εμμανουήλ Παπάς κηρύσσει στις Καρυές του Αγίου Όρους την έναρξη της Επαναστάσεως στην Μακεδονία.
1913
Υπογράφεται η συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία τερματίζεται ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος.
1914
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που αναγνωρίζει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
1918
Μάχη του Σκρα και θρίαμβος των Ελλήνων επί των Γερμανο-Βουλγάρων.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει τα Θείρα Αϊδινίου της Μικράς Ασίας.
1920
Η Αμερικανική Γερουσία αναγνωρίζει με ψήφισμά της τα δικαιώματα της Ελλάδος στη Βόρειο Ήπειρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"