Κ.Ο. ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα Οξυάς

Ερώτηση με την οποία ζητά να παρθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα για να σταματήσει ο αποκλεισμός οικισμών στο χωριό Οξυά του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, κατέθεσε στη Βουλή, απευθυνόμενο προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, το ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος:
Βασίλης Μεταξάς, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών

Θέμα: Άμεσα και επείγοντα μέτρα για να σταματήσει ο αποκλεισμός οικισμών στο χωριό Οξυά του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας

Οι οικισμοί του χωριού Οξυά του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και κυρίως οι οικισμοί της ανατολικής πλευράς, έχουν χτυπηθεί άγρια από το καταστρεπτικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ τον Σεπτέμβριο του 2020  και ακόμα περισσότερο από τις καταιγίδες «Daniel» και «Elias» τον Σεπτέμβριο του 2023.
Οι καταστροφικές συνέπειες του ΙΑΝΟΥ αντιμετωπίστηκαν μερικώς με επεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών, κυρίως προσωρινού χαρακτήρα και παρά τις διάφορες εξαγγελίες της κυβέρνησης και του δήμου Μουζακίου, οι προκληθείσες καταστροφές ουδέποτε αποκαταστάθηκαν οριστικά και όπως έπρεπε και φυσικά ούτε λήφθηκε μέριμνα για ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση.
Σε αυτή την κατάσταση των υποδομών προστέθηκαν οι επίσης καταστροφικές καταιγίδες Daniel και Elias τον Σεπτέμβρη του 2023, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά κάθε υποδομή της συγκεκριμένης περιοχής. Ειδικότερα και λόγω καταστροφής σημαντικού τμήματος του κεντρικού οδικού άξονα «Νησιά – Μοναστήρι Αγίας Τριάδας», έχει διακοπεί ολοσχερώς η κυκλοφορία για τους οικισμούς «Νησιά»  Πευκοφύτου, «Τρυγόνα» Δρακότρυπας και «Μελίσσι», «Δάφνη» (Γούτρας), «Ζουγρίτσα», «Γουρνόλακα», «Σούλα», «Μεγ. Βρύση», «Σκαμνάκια» και «Μεσοράχη» Οξυάς, που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο δρόμο.
Τέσσερις μήνες από τις καταστροφές συνεχίζεται ο αποκλεισμός αυτής της περιοχής. Η ταλαιπωρία των μόνιμων κατοίκων αυτών των οικισμών είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας, στο φαρμακείο ή ακόμα και για τις αγορές των βασικών αγαθών, γιατί πρέπει να διανύσουν από μισή μέχρι μία ώρα με τα πόδια, ώστε να προσεγγίσουν τον κοντινότερο δρόμο από όπου θα μπορεί να τους παραλάβει κάποιο όχημα. Η κατάσταση έγινε ήδη αφόρητη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων αυτών των οικισμών λόγω του χειμώνα που διανύουμε.
Επιπλέον, ο οδικός αποκλεισμός έχει σαν συνέπεια και την αδυναμία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση βλαβών του ηλεκτρικού δικτύου. Το ίδιο συμβαίνει και με την αποκατάσταση της υδροδότησης στην ίδια περιοχή.  Η αδιαφορία από μεριάς δήμου και κρατικών υπηρεσιών για τους εναπομείναντες στα ορεινά κατοίκους είναι εγκληματική.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι θα κάνει άμεσα η κυβέρνηση για να αποκατασταθεί η οδική πρόσβαση και οι άλλες υποδομές σε όλους τους οικισμούς του χωριού Οξυά του δήμου Μουζακίου Καρδίτσας.

Οι Βουλευτές
Μεταξάς Βασίλης
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.34
Δύση: 19.17
Σελήνη
19 ημερών
1832
Η Ακαρνανία προσαρτάται στο Ελληνικό Κράτος, μετά από απόφαση των Προστάτιδων Δυνάμεων.
1864
Θάνατος του Στρατηγού Μακρυγιάννη.
1941
Γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"