Ειδήσεις

Θεσσαλία

Διοργανώνεται «Συμβούλιο Εφήβων» στο Δήμο Καρδίτσας

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας έστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Θωμάς Κόντος , με στόχο την διεξαγωγή συνεδρίασης με εφήβους. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι “Καρδίτσα: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη”.

Αναλυτικά η επιστολή

Περισσότερα...

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Καρδίτσα

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς 2023-2024 γνωστοποίησε ο Εμπορικό Σύλλογος Καρδίτσας.

Αναλυτικά:

Περισσότερα...

Νέα δράση εμβολιασμού στον οικισμό “Μαύρικα”

altΤο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας συνεχίζει τη συνεργασία του με το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας στηρίζοντας δράσεις εμβολιασμού παιδιών Ρομά εντός του οικισμού “Μαύρικα”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινότητας αναφορικά με την σπουδαιότητα του εμβολιασμού και την πρόληψη νοσημάτων.

Περισσότερα...

Δ. Κουρέτας: Παρουσιάζεται το σχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Το σχέδιο για την Πολιτική Προστασία του νέου εκλεγμένου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα θα παρουσιαστεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12.00, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.
Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον Στρατηγό ε.α. Ηλία Λεοντάρη


 

Δράσεις Δήμου Μουζακίου και ΑΜΚΕ «ΙΤΑΜΟΣ» για την «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ»

altΣτο πλαίσιο υλοποίησης προωθητικού έργου με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.  

Η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της, η διαχείριση των φυσικών πόρων, η ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση τη ζωή όλων, αποτελούν σήμερα τεράστιες προκλήσεις για τις κοινωνίες. Κρίσιμα προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεμονωμένες και περιορισμένες, σε έκταση, δράσεις. Υπάρχει ανάγκη για συντονισμένες και καθολικές μαζικές κινήσεις που θα καλύπτουν όλες τις κλίμακες της κοινωνικής αλλά και ατομικής ζωής, ταυτόχρονα.

Περισσότερα...

Ξεκινά η κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων στην επ. οδό Λάρισας - Καρδίτσας

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων στην επ. οδό Λάρισας – Καρδίτσας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορά την κατασκευή των ισόπεδων κυκλικών κόμβων στην επ. οδό Λάρισας - Καρδίτσας στις διασταυρώσεις της προς Ιτέα, προς Αστρίτσα, προς Ερμήτσι και προς Ματαράγκα. Για την κατασκευή του κάθε κυκλικού κόμβου θα εφαρμοσθούν δύο φάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Περισσότερα...

Εργασίες βελτίωσης για 20 Γήπεδα του Δήμου Καρδίτσας και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε με τον ανάδοχο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Σε μια σημαντική παρέμβαση στους αθλητικούς χώρους 20 δημοτικών γηπέδων προχωρά άμεσα με σχετική εργολαβία η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Παράλληλα με την εν λόγω εργολαβία θα γίνουν σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε ήδη με  τον ανάδοχο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Π. Σβερώνη.

Περισσότερα...

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση του δρόμου Καρδίτσας – Λάρισας

altΑπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να δοθεί προσωρινή πρόσβαση και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας


Σε εξέλιξη βρίσκονται από μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας στο τμήμα από Ερμήτσι έως Ιτέα που παραμένει κλειστός μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Υποβολή δικαιολογητικών για την εκτίμηση ζημιών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «ΝΤΑΝΙΕΛ»

Σχετικά με τις αιτήσεις των επιχειρήσεων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων και εμπορικών καταστημάτων που επλήγησαν από την Θεομηνία «ΝΤΑΝΙΕΛ» της 6ης Σεπτεμβρίου 2023, ενημερώνουμε ότι η κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής εισηγήθηκε την παροχή προκαταβολής σε ποσοστό 35% έναντι επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν.

Περισσότερα...

Κλειστό το 3ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά την Τρίτη 28/11

Την απόφαση να παραμείνει κλειστό την Τρίτη 28 Νοεμβρίου το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου λόγω βλάβης στην παροχή του φυσικού αερίου.


 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 399

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
24 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"