Ειδήσεις

2ος Αγώνας Δρόμου "RUN FOR AUTISM" «Όλοι μαζί τρέχουμε για το Αυτισμό»

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου «RUN FOR AUTISM» θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 13 Απριλίου στη Λάρισα και σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές, απηύθυναν έκκληση στους Λαρισαίους, να παρευρεθούν στη μεγάλη γιορτή που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι η Περιφέρεια είναι εδώ για να παροτρύνει τους Λαρισαίους «να βρεθούμε όλοι μαζί στην Κεντρική πλατεία και να δείξουμε τρέχοντας την ευαισθητοποίηση μας στα παιδιά με Αυτισμό και στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, ώστε να τους δώσουμε περισσότερη δύναμη».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων Κ. Ηρακλής Γερογιώκας επεσήμανε ότι ο Δήμος είναι πάντα κοντά στο Σύλλογο και στον ΣΕΓΑΣ και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον πολύ ικανοποιητικό αριθμό δηλώσεων συμμέτοχής μέχρι σήμερα.
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πρόεδρος ΟΕΒΑΣ Ηλίας Καφφές δήλωσε: «Σε αυτόν τον Αγώνα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι , για εμάς νικήτρια θα είναι η συμμετοχή .Τα παιδιά με Αυτισμό δεν υποφέρουν από Αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε».
Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας κ. Εριφύλη Καλογεροπούλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον περιφερειάρχη κ.Δημήτρη Κουρέτα αλλά και τον Δήμαρχο Λαρισαίων για την υποστήριξη, και βεβαίως τον ΣΕΓΑΣ.
«Το πιο σημαντικό για εμάς στον Σύλλογο είναι η αποδοχή των παιδιών και η συμπερίληψη- να συμμετέχουν ισότιμα παντού». Στην συμπερίληψη των ατόμων με Αυτισμό , επικεντρώθηκε και η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας , εκπαιδευτικός ,κ. Ελένη Δημητρίου .
Διοργανωτές του αγώνα είναι ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον «Α.Σ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη των: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, Mamali Trail Run, Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, Κοιν. Σ. Επ. «Αθλοτεχνίες», Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας και Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. Λάρισας. Ο αγώνας πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.
Στον αγώνα θα συνδράμει για την υγειονομική κάλυψη η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών όπως ανέφερε στην συνέντευξη τύπου η κ. Κονταράτου Τούλα , μέλος της ομάδας ενώ η Ένωση Ραδιο-συχνοτήτων θα αναλάβει την επικοινωνία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων.
Η αφετηρία και τερματισμός του Αγώνα θα είναι η Κεντρική Πλατεία Λάρισας, με την ώρα εκκίνησης να ορίζεται στις 6μμ για τον αγώνα 630μ, στις 6:30μμ για τον αγώνα 10χλμ και στις 8μμ για τον αγώνα 5χλμ. Οι διαδρομές είναι επισήμως μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την εγγραφή απαιτείται συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα www.segas-thessalias.gr έως τη Δευτέρα 8/4/2024.
Συμμετοχές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.
Για ομαδικές εγγραφές τα ονόματα των συμμετεχόντων θα πρέπει να αποστέλλονται στο anemos.book@gmail.com
Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΙΒΑΝ GR 9401102520000025200311196, έως την καταληκτική ημέρα εγγραφών Δευτέρα 8/4/2023.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή στον αγώνα των 5 χλμ & 10 χλμ είναι 8 ευρώ.
• Η συμμετοχή στον αγώνα των 630 μ είναι 2 ευρώ.
• Η συμμετοχή για τα ΑμεΑ και τους συνοδούς τους είναι δωρεάν.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & amp ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τουςκαι το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Στάδιο Αλκαζάρ – Κεντρική είσοδος (Θύρα VIP) την Παρασκευή 12 Απριλίου από 3 μμ έως 9 μμ, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ). Στους συμμετέχοντες
των αγώνων 5 χλμ & 10 χλμ που θα καταβάλλουν το αντίτιμο συμμετοχής, θα δοθούν δωρεάν t-shirts, αριθμός εγγραφής (BIb), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Στον αγώνα 630μ. θα δοθούν δωρεάν t-shirts, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Αναλυτικές πληροφορίες στην προκήρυξη του αγώνα η οποία είναι αναρτημένη στο www.segas-thessalias.gr

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"