Νέα παράταση μεταστέγασης πρατηρίων καυσίμων με ενέργειες ΑσημίναςΣκόνδρα

Νέα παράταση για τα πρατήρια υγρών καυσίμων,εξασφάλισε η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα,κατόπιν συνεργασίας με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Σκρέκα. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την καθημερινότητα των Καρδιτσιωτών, καθώς οι πολίτες δεν θα χρειάζεται ν’ απομακρύνονται από τον αστικό ιστό, για να βάζουν καύσιμα στα οχήματά τους.

Επιπλέονοι πρατηριούχοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα, την λειτουργία των επιχειρήσεών τους και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
Η κ. Σκόνδρα, στις 11/3/2021, με βουλευτική τροπολογία της, πέτυχε αναστολή της υποχρέωσης μετεγκατάστασης ή απομάκρυνσης πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου µε νόμιμη χρήσηκαι περιλαμβανόταν στο Άρθρο 120 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η προθεσμία αυτή λήγει τις επόμενες ημέρες. Ως εκ τούτου, η Βουλευτής είχε ξεκινήσει εγκαίρως, τις απαραίτητες ενέργειες και σε συνεργασία, με τον κ. Σκρέκα, την προσεχή Τετάρτη, ψηφίζεται στη Βουλή, εκ νέου παράταση μέχρι 31/12/2024, ημερομηνία που προβλέπεται να εγκριθούν τα νέα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων.
Η Υπουργική Απόφαση της νέας παράτασης, εισάγεται από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, στο Β’ Κεφάλαιο, Άρθρο 86, παράγραφος 7,νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει επείγουσες ρυθμίσεις.
Σε σχετική της δήλωση, η κ. Σκόνδρα αναφέρει: «Είναι σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε λύσεις, διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας, τους επιχειρηματίες της περιοχής μας και τους εργαζομένους τους. Μια τέτοια λύση, δόθηκε δύο χρόνια νωρίτερα, με βουλευτική τροπολογία μου, που έγινε δεκτή από τον τότε αρμόδιο Υπουργό.
Εξασφαλίσαμε τότε διετή παράταση,για την απομάκρυνση των πρατηρίων καυσίμων, υγραερίου και φυσικού αερίου από τον αστικό ιστό της Καρδίτσας και κατ’ επέκταση όλων των πόλεων της επικράτειας και αναστολή της υποχρεωτικής μετεγκατάστασής τους. Αυτό για πολλές επιχειρήσεις της πόλης μας, θα σήμαινε λουκέτο, με όλα τα επακόλουθα. Τώρα δίνεται μια νέα παράταση μέχρι 31/12/2024, ημερομηνία που αναμένεται να εγκριθούν τα νέα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια των Δήμων.
Με τον Υπουργό και Βουλευτή του όμορου Νομού Τρικάλων, κ. Σκρέκα, είχαμε μια άψογη συνεργασία πάνω στο ζήτημα ώστε να δοθεί η μόνη δυνατή ορθολογική λύση. Δηλώνω την ικανοποίηση μου για την βέλτιστη αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς του.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"