Θεσσαλία - Λάρισα

Aποκαθίστανται οι ζημιές από τον “Daniel” στα αντλιοστάσια άρδευσης του Δήμου Αγιάς

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα έργο μείζονος σημασίας για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Αγιάς χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης των ζημιών λόγο ‘Daniel’ στα αντλιοστάσια άρδευσης τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Δέλτα Πηνειού.

Περισσότερα...

«Γεύματα Αγάπης» ενόψει του Πάσχα

«Γεύματα Αγάπης» παρέδωσε στον Σύλλογο Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία Ελεούσα» η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού. 
Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα σε επιχειρήσεις της περιοχής, με την εταιρεία PFS που δραστηριοποιείται στο χώρο των κρεάτων να ανταποκρίνεται θετικά.

Περισσότερα...

Η περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξένει Βούλγαρους και Ρουμάνους δημοσιογράφους

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ στη Ρουμανία, τους Δήμους, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού, διοργανώνει δύο επαγγελματικά ταξίδια γνωριμίας και εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων στην Θεσσαλία.
Ειδικότερα το διάστημα 8-11 Απριλίου διοργανώθηκε επαγγελματικό ταξίδι στις Π.Ε Τρικάλων και Μαγνησίας με τη συμμετοχή τριών δημοσιογράφων της διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής «No Luggage» από την Βουλγαρία.

Περισσότερα...

Με το Δ.Σ. της ΕΝΟΑΘΕ Ο Περιφερειάρχης

Συζήτησαν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κρασιού και των αποσταγμάτων της Θεσσαλίας

Με το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Θεσσαλίας (ΕΝΟΑΘΕ) συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αρκετά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως οι δυνατότητες αξιοποίησης τεχνογνωσίας και εργαλείων από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διοργάνωση κοινών δράσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Θεσσαλικού κρασιού και αποσταγμάτων  καθώς και για την ενίσχυση του οινοτουρισμού της Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Με την Αν. Υπουργό Υγείας Ειρ. Αγαπηδάκη συναντήθηκε ο Δ. Κουρετάς

Στα εγκαίνια της ανακαινισμένης ΤΟΜΥ Γιάννουλης βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας. Οι εγκαταστάσεις της ΤΟΜΥ είχαν πληγεί από την καταιγίδα Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο και ανακαινίστηκαν με τη βοήθεια δωρεάς από την Οργάνωση Μαζί με Για το Παιδί. Σήμερα έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου, παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη της προέδρου της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί Αλ. Μαρτίνου, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη και του Δημάρχου Λαρισαίων Θ. Μαμάκου, ενώ παρόν ήταν και επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος  της ομογενειακής οργάνωσης Hellenic Initiatives κ. Μιχάλης Πρίντζος.

Περισσότερα...

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η έναρξη του 6ο Μουσικού Μαθητικού Φεστιβάλ Σχολείων

Στο  6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων, με τίτλο: «Μουσικές περιπλανήσεις στη παράδοση του τόπου μας»,  το οποίο ξεκίνησε το πρωί  στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,  και θα ολοκληρωθεί αύριο , παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κ. Δημήτρης  Κουρέτας.
Στο χαιρετισμό του  ο  Περιφερειάρχης , συνεχάρη τους μαθητές για τις μουσικές τους επιδόσεις  και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων   που συμμετείχαν   και  απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε την σημαντικότητα  της μουσικής στη ζωή τους  που    αποτελεί  έναν  άλλο τρόπο γνώσης   και έκφρασης.

Περισσότερα...

Στον περιφερειάρχη η ομάδα VJOIST για τις προοπτικές διαπεριφερειακής συνεργασίας

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ινδία

Ομάδα Ινδών επιχειρηματιών και εκπροσώπων της εκπαίδευσης και της καινοτομίας επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα προκειμένου να συζητήσουν τις ευκαιρίες  ανταλλαγής εμπειριών, τεχνογνωσίας και συνεργασίας σε θέματα καινοτομίας, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα...

Στη έκθεση Feriennese Wien 2024 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο των δράσεων  της  Τουριστικής Προβολής 2024 της Περιφέρειας Θεσσαλίας  πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Βιέννης «FERIENNESSE WIEN 2024» , η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο της Βιέννης από τις 14 έως και τις 17 Μαρτίου.
Σε αυτή τη σημαντική διεθνή έκθεση τουρισμού, μια από τις μεγαλύτερες της Κεντρικής Ευρώπης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο πλαίσιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερα...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση ProWein 2024 στο Ντίσελντορφ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση   των προϊόντων της περιοχής συμμετείχε μαζί με το Επιμελητήριο Λάρισας στη μεγαλύτερη
έκθεση οίνων και ποτών  ProWein 2024 στο Dusseldorf της Γερμανίας.
Πρόκειται για μια έκθεση με 49.000 επισκέπτες από 141 χώρες και 6.000 εκθέτες από 61 χώρες. Από την  Ελλάδα  συμμετείχαν 84 εκθέτες  και δύο από την Θεσσαλία. 

Περισσότερα...

Νέο γραφείο εξυπηρέτησης αγροτών σύστησε η Π.Ε Λάρισας στο Αρμένιο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Λάρισας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ, σύστησε και νέο γραφείο εξυπηρέτησης αγροτών –κτηνοτρόφων στο Αρμένιο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και την επιτάχυνση της διαδικασίας στην υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για την επιχορήγηση τους

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 212

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"