Κάλεσμα από Σωματεία της Καρδίτσας στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στον Παλαμά

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ
Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στο Παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το ΠΡΩΙ στον Παλαμά.

Η Θεσσαλία συνεχίζει να θρηνεί τα παιδιά της ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΜΕΤΑ που χάθηκαν όχι από την κλιματική αλλαγή που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, αλλά από την αναλγησία των υπευθύνων.
Χάθηκαν περιουσίες, κόποι μιας ζωής, καλλιέργειες , ζωικό κεφάλαιο, μηχανήματα , δουλειές.
Σε ένα Νομό που ήδη μαστίζει η ανεργία , έναν νομό από τους φτωχότερούς στην Ελλάδα.
Και δεν είναι μόνο αυτά , που είναι η πολιτεία να συμβάλει να επουλωθούν και τόσες άλλες  «αόρατες ζημιές», μας έχουν βουλιάξει στο φόβο, στην απελπισία ηλικιωμένοι, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες που νοιώθουν αβοήθητοι , με ψυχικά τραύματα ανοιχτά κάθε φορά που ρίχνει μια ψιχάλα και έχουν καταντήσει τη βροχή από ευλογία σε φόβο, αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα», για κάποιους που στο βωμό του χρήματος συνεχίζουν και αφήνουν το Θεσσαλικό λαό απροστάτευτο.
Απαιτούμε  άμεσα να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν υποστεί ζημιές, οικίες, επιχειρήσεις, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο κ.λπ..
Να θωρακιστεί ο νομός μας από πλημμυρικά φαινόμενα γιατί είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα έχουμε τέτοια φαινόμενα ίσως και χειρότερα, τα οποία θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση και ερημοποίηση του νομού μας.
Γιατί πως να πείσεις έναν νέο άνθρωπο να μείνει στη Καρδίτσα να επενδύσει στο νομό , να δημιουργήσει οικογένεια όταν έναν χρόνο μετά από τα όσα περάσαμε με τον Daniel το μόνο που ακούμε είναι λόγια μεγάλα για κονδύλια δισεκατομμυρίων που θα έρθουν στην Καρδίτσα αλλά κανείς δεν τα έχει δει;;;;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η συμμετοχή μας στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Παλαμά είναι μονόδρομος, καλούμε όλες και όλους να ενώσουμε τη δύναμή μας και τη φωνή μας και να απαιτήσουμε αδιαπραγμάτευτα ότι θέλουμε να ΖΗΣΟΥΜΕ στον τόπο μας με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ         
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΟΥΛΑ ΔΩΡΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να δώσουν μαζικά το «παρών» στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Παλαμά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες του Νομού προκειμένου να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που παραμένουν άλυτα ένα χρόνο μετά από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο “Ντάνιελ” και η ανεπαρκής όπως αποδείχθηκε στην πράξη αντιπλημμυρική προστασία και ταυτόχρονα να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες και θα κρατήσουν όρθιες τις τοπικές κοινωνίες.
Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξουν καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο.
Στηρίζουμε τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι φορείς του Ν. Καρδίτσας που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα λύσεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των πληγέντων κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στη χρόνιά που μας πέρασε ο λαός μας και ειδικά ο λαός της περιοχής μας , βίωσε όλες τις τραγικές συνέπειες της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των προκατόχων της.
Μιας πολιτικής που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες του λαού με τα κέρδη του κεφαλαίου. Το ζήσαμε στο έγκλημα των Τεμπών , το ζήσαμε στις καταστροφικές πλημμύρες πέρυσι για 2η φορά τα τελευταία χρόνια. Το ζούμε κάθε μέρα που δουλεύουμε και δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας , που η υγεία και η παιδεία απέκτησαν τιμοκατάλογο.
Όμως πέρυσι μέσα από αυτές τις δυσκολίες αναδείξαμε τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα , σωματεία , φορείς και αγρότες οργανώσαμε το συλλαλητήριο στον Παλαμά για την διεκδίκηση των δίκαιών αιτημάτων των πλημμυροπαθών. Συνεχίσαμε στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα , στα μπλόκα των αγροτών , καθώς και στην μεγάλη απεργία της 28ής Φλεβάρη όπυ δεν πέρασαν τα σχέδια κυβέρνησης και ΓΣΕΕ να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.
Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel ο λαός της περιοχής βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπος με τις τραγικές συνέπειες. Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή και τους Δήμους και την παρουσία και του πρωθυπουργού μπορεί να οργάνωσαν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα.
Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως έκανε και πρόσφατα στην επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός (με κλειστές συσκέψεις, με ελεγχόμενο ακροατήριο και με τα ΜΑΤ ως περιφρούρηση),  παραμένουν κενό γράμμα, αφού η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν  στους αγροτοκτηνοτρόφους είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, τα στοιχεία από την αρωγή δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα επιδόματα ενοικίου, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.
Ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, τα όποια σχέδια κυβέρνησης – περιφέρειας, πατάνε στην εγκληματική λογική του κόστους – οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό αποδεικνύεται με την αποδοχή του πορίσματος των Ολλανδών,  καθώς και τα όποια έργα εξαγγέλλονται, είναι αποσπασματικά.
Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξει καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας.
Να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία! Για να γίνει η αποκατάσταση και η προστασία της ζωής μας, του εισοδήματός μας προτεραιότητα και όχι τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καλή τους  εργαζώμενους , τον λαό της Καρδίτσας στο  Παγκαρδιτσιώτικο συλλυπητηρίο που αποφάσισαν Αγροτικοί Σύλλογοι, εργατικά σωματεία, εμπορικοί σύλλογοι και φορείς σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα (10/9) το απόγευμα η ΕΟΑΣΚ, την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στης 10:30 πμ στον Παλαμά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ντάνιελ».


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας θα μείνει ζωντανός ο νομός Καρδίτσας
Το Συνδικάτο μας συμμετέχει στο παν-Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο και καλούμε κάθε μέλος του Συνδικάτου και κάθε εργαζόμενο του Νομού μας να λάβει μέρος στο συλλαλητήριο του Παλαμά, παλεύοντας συλλογικά και οργανωμένα τα αιτήματα που μπήκαν στη σύσκεψη της Τρίτης.
Ένα χρόνο μετάη κυβέρνηση από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή, τους Δήμους και την παρουσία του πρωθυπουργού μπορεί να οργάνωσαν φιέστες για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν την ωμή πραγματικότητα.
Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως έκανε και πρόσφατα στην επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός (με κλειστές συσκέψεις, με ελεγχόμενο ακροατήριο και με τα ΜΑΤ ως περιφρούρηση), παραμένουν κενό γράμμα, αφού η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους και στους άλλους πλημμυροπαθείς είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, τα στοιχεία από την αρωγή δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ακόμα και στα επιδόματα ενοικίου, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.
Ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, τα όποια σχέδια κυβέρνησης - περιφέρειας, πατάνε στην εγκληματική λογική του κόστους - οφέλους για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και αυτό αποδεικνύεται με την αποδοχή του πορίσματος των Ολλανδών, καθώς και τα όποια έργα εξαγγέλλονται, είναι αποσπασματικά.
Ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξει καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει, τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας.
Να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία!
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ.
Για το Δ Σ
Ο Πρόεδρος                                                                          
Κώστας Κουβαράς                                                                    
Ο Γ. Γραμματέας
Γιάννης Ζούκας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καλεί στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. για τον ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο ΝΤΑΝΙΕΛ
Το συλλαλητήριο αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, εμπορικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων,  μαζικών φορέων, πλημμυροπαθών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Καρδίτσας, και συμμετείχε με αντιπροσωπεία του ΔΣ και ο Σύλλογος Γυναικών.
Η περιοχή μας ένα χρόνο μετά παραμένει απροστάτευτη και όλοι μας κοιτάμε τον ουρανό κάθε φορά που βρέχει. Δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, δεν έχουν αποκατασταθεί τα αναχώματα καθώς μπαίνουν στο ζύγι με την κερδοφορία που μπορούν να αποφέρουν.
Τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και της περιφέρειας, βρίσκονται στην γνωστή πολιτική του κόστους – οφέλους που έχει σαν στόχο να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Άρα δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από εκεί.
Ένα χρόνο μετά τι γίνεται με τις οικογένειες που καταστράφηκε η σοδειά τους, τα σπίτια τους τα χωράφια τους;
Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά τραγική. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πλημμυροπαθείς είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, καθυστερούν ή έχουν δοθεί ελάχιστα χρήματα από την επιδότηση ενοικίου, και τα σπίτια παραμένουν γκρεμισμένα χωρίς πολλές φορές να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η αναστολή λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων και στις πλημμυροπαθείς περιοχές, ανατρέποντας την ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους και ερημώνοντας ακόμα περισσότερο τα ήδη ερημωμένα
χωριά.
Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής πλημμύρας στο πλευρό των πληγέντων μέσα από το στέκι αλληλεγγύης αλλά και συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν.
Έτσι και τώρα ένα χρόνο μετά, οι γυναίκες της περιοχής μας, οι λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από τις πολιτικές που τους έπνιξαν.
Οργανωμένα και συντονισμένα να συνεχίσουμε τον αγώνα. Να έχουμε πάντα στο νου ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται.
Όλοι μαζί συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας.
Όλοι και όλες την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10.30 πμ να βουλιάξουμε τον Παλαμά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φορείς.
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.14
Δύση: 18.29
Σελήνη
16 ημερών
1916
Τα βουλγαρικά στρατεύματα εκκενώνουν τη Φλώρινα.
1920
Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου.
Η Μεραρχία Σμύρνης διενεργεί επιδρομή κατά της Νίκαιας, την οποία βρίσκει εκκενωμένη και πυρπολημένη.
1941
Σφαγές Ελλήνων από τους Αλβανούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
1943
Σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στις Καρυές Λακωνίας.
1944
Οι Γερμανοί εκκενώνουν τη Ναύπακτο και το Άργος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!