ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Να μονιμοποιηθούν όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ισσες!

Συλλογή στοιχείων για ομαδική αίτηση μονιμοποίησης

Με την απόφασή του με αριθμό 1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την Φ.10.1/1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, οι οποίοι/ες είχαν διοριστεί το 2020.

Ουσιαστικά δικαιώνονται άμεσα όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ισσες του 2020, αφού το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως, με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αιτιολογημένα θεωρεί αυθαίρετη την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων και τη σύνδεσή τους με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων, τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν. 4823/2021. Η πρώτη Υπουργική Απόφαση με το απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε τον Ιανουάριο του 2023 και η επόμενη τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, χωρίς μάλιστα να εκκινεί σαφώς όλες τις φάσεις της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης. Για τον λόγο αυτόν ανοίγει ο δρόμος για την άμεση δικαίωση και των νεοδιόριστων του 2021.
Η απόφαση αυτή είναι ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας και αποτελεί θετική εξέλιξη. Με βάση αυτήν την απόφαση και έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου δρόμου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια στην αξιολόγηση, για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών του 2020, του 2021 και του 2022, που συμπληρώνουν κι αυτοί τη δοκιμαστική διετία τον Αύγουστο του 2024.
Προχωράμε συντονισμένα στα εξής βήματα:
1.Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα κοινοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου στην ΔΙΔΕ Καρδίτσας ζητώντας την άμεση εφαρμογή της.
2.Όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες μέλη της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα απευθυνθούμε συλλογικά προς την ΔΙΔΕ Καρδίτσας, με κοινή αίτηση για την άμεση υλοποίηση της απόφασης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των νεοδιόριστων που δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί ή και όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος στην συλλογική αυτή κίνηση. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ με ευθύνη του θα συγκεντρώσει τα στοιχεία ξεχωριστά για τους νεοδιόριστους του 2020 και ξεχωριστά για αυτούς του 2021 (και του 2022 στην πορεία) και θα καταθέσει τις αιτήσεις προς την ΔΙΔΕ Καρδίτσας (ενιαίο κείμενο με τα ονόματα που θα υπογράφεται από τους συμμετέχοντες και θα κατατίθεται με ευθύνη του Δ.Σ.).
Η συλλογική αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ θα είναι ξεχωριστή για τους νεοδιόριστους του 2020 και ξεχωριστή για τους νεοδιόριστους του 2021.
Για να πραγματοποιηθεί αυτό το βήμα, κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που επιθυμεί να μπει στην συλλογική αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ χρειάζεται να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας (στο e–mail elmekard@gmail.com) και να στείλει τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, κλάδο, Αριθμό Μητρώου, ΑΦΜ, ΔΟΥ και φωτοτυπία ταυτότητας, αναγράφοντας στο e–mail και αν είναι νεοδιόριστος/η του 2020 ή του 2021, το αργότερο μέχρι τις 2/9 ώστε αμέσως μετά να οργανωθεί η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων. Η αποστολή θα πρέπει να γίνεται από e–mail που ανήκει στην/ον ίδια/ο και, ιδανικά, να αναγράφεται και αριθμός κινητού, ώστε να υπάρξει επικοινωνία αν χρειαστεί.
3.Οι συλλογικές αιτήσεις, θα υπογραφούν από όλους και θα γίνει κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων προς το ΠΥΣΔΕ που θα συνοδευτεί με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΙΔΕ Καρδίτσας, σε χρόνο που θα προγραμματιστεί από το ΔΣ (τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, στον αγώνα απέναντι στους εκβιασμούς του Υπουργείου.
Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
•Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης
•Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων
•Ανάκληση όλων των συνδικαλιστικών διώξεων

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         
ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ       
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
14 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!