Εκπαιδευτική επίσκεψη 2ου γυμνάσιου στην Αθήνα

altΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών της Β΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Αθήνα, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων «Μουσικοφιλία», «Μεσογειακή Αρχιτεκτονική» και «Αλυκές: οι παράπλευροι δρόμοι του νερού». Οι μαθητές, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Ευθυμιάδη Σοφίας, Ρόπη Γεωργίας, Γαρίτου Αντιγόνης και Καραγιάννη Ιωάννη, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Η μία ομάδα επισκέφτηκε το Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα και περιηγήθηκε στα σοκάκια της περιοχής, ενδεικτικά της ιδιαίτερης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Αθήνας, και κατόπιν ξεναγήθηκε βιωματικά στο Μουσείο «Μαρία Κάλλας», όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολλές πτυχές της ζωής και της τέχνης της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας. Η δεύτερη ομάδα επισκέφτηκε την Εθνική Πινακοθήκη, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σπουδαίους πίνακες Ελλήνων και ξένων δημιουργών και να καταγράψουν μέσα από αυτούς σημαντικά θέματα που αναδεικνύονται στην τέχνη σχετικά με τα προγράμματά τους. Οι μαθητές απόλαυσαν τη σύντομη αυτή επίσκεψη στην πρωτεύουσα και επέστρεψαν στην Καρδίτσα πιο πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη μουσική, τη μεσογειακή αρχιτεκτονική και την τέχνη γενικά ως σημαντική παράμετρο της ανθρώπινης δραστηριότητας.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"