Το ΣΔΕ Καρδίτσας υποδέχεται φορέα από Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

altTo Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας υποδέχτηκε την Δευτέρα 29/5/2023 τον φορέα “Association of Parents and Friends of Children with Special Needs” από τη Λεμεσό της Κύπρου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει τίτλο «Εκπαίδευση, ένταξη και προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (ΑμεΑ) με χρήση ειδικών λογισμικών» (κωδικός 2022-1-CY01-KA122-ADU-000072570) και υλοποιείται στην πόλη μας το χρονικό διάστημα 29/5-11/6/2023. 
Συμμετέχουν δεκαέξι (16) εκπαιδευόμενοι με αντίστοιχους συνοδούς του Οργανισμού Αποστολής. 
Η υλοποίηση του προγράμματος έχει πολυποίκιλη θεματολογία. Οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν δομημένα σεμινάρια χρήσης λογισμικών που επιτρέπουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) να επικοινωνούν, ενεργούν, σκέφτονται δημιουργικά, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και να προωθείται η ένταξή τους ως ισότιμοι πολίτες.
Εκτός όμως από το κυρίως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στις ελεύθερες ώρες οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες ανάπτυξης κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων (ιππασία, χορό, αθλητισμό, καλλιτεχνικά,  κλπ) που υλοποιούνται στους χώρους του εκπαιδευτικού οργανισμού  παροχής υπηρεσιών ατόμων με αναπηρία Join Us. Ο σκοπός τους είναι να απολαύσουν οι συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία.
Ο φορέας αποστολής (Association of Parents and Friends of Children with Special Needs) έχει την ευθύνη της συνολικής οργάνωσης και διαχείρισης. 
Ο φορέας  υποδοχής (ΣΔΕ Καρδίτσας) ανέλαβε την ουσιαστική υλοποίηση δηλ. τις υπηρεσίες διαμονής, διατροφής, τοπικών μετακινήσεων, transfers, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και υποστήριξη του φορέα αποστολής στις σύνθετες διαδικασίες που  απαιτεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 
 
Σουφλάκος Βασίλειος
Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"