«Στο δρόμο, λαέ, μπορείς να τους νικήσεις!»

Φέρνουν άγρια επίθεση - Καμιά υποταγή! Όχι στις «νέες» αυταπάτες και στους εκβιασμούς

Το ΚΚΕ(μ-λ) αυτοδύναμα στις εκλογές της 25ης του Ιούνη για να υπηρετήσει την πραγματική διέξοδο λαού και νεολαίας!


Με δεδομένα τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μάη, στήνεται ήδη το σκηνικό των αντιδραστικών εκβιασμών και των «νέων» αυταπατών για τις εκλογές της 25ης του Ιούνη.
Η ΝΔ, που προαλείφεται ήδη από τα κέντρα του συστήματος, έξω και μέσα στη χώρα, να αναλάβει εκ νέου την κυβερνητική διαχείριση και την νέα άγρια επίθεση ενάντια στο λαό, με την τακτική της «άδειας κάλπης» εντείνει τους εκβιασμούς περί «ακυβερνησίας».

Στην πραγματικότητα, επιδιώκει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό, τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, για να την χρησιμοποιήσει ως «νομιμοποιητική βάση» της αντιλαϊκής-αντεργατικής καταιγίδας που ήδη εξαγγέλλει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με «επικοινωνιακές αλλαγές» να διαχειριστεί την εκλογική του συντριβή και, κυρίως, επιδιώκει να παρουσιαστεί στο λαό σαν κοινοβουλευτικό «ανάχωμα» στη ΝΔ. Ωστόσο, ταυτόχρονα η ηγεσία του ούτε θέλει ούτε μπορεί να κρύψει ότι είναι ένα κόμμα στην υπηρεσία του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Το ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες υπηρέτησε και υπηρετεί το σύστημα αυτό, επιδιώκει και αυτό να εμφανιστεί σαν «αντιδεξιά δύναμη» και να διαγκωνιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση και το ρόλο του δεύτερου πολιτικού πυλώνα.
Το πλαίσιο των κυβερνητικών ευθυνών και των «αντιπολιτευτικών» ρόλων αυτών των κομμάτων έχει ήδη προδιαγραφεί και ανακοινωθεί. Είναι η εαρινή έκθεση της Κομισιόν που πετάει στα σκουπίδια τα ψίχουλα των ψεύτικων προεκλογικών τους εξαγγελιών και προσδιορίζει με συγκεκριμένους στόχους τη νέα επιδρομή στο εισόδημα, στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα λαού και νεολαίας. Είναι η ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ (ΗΠΑ) που καλεί ο «ιστορικά υψηλός» δεσμός εξάρτησης της χώρας από το άρμα των φονιάδων του πλανήτη, να σύρει το λαό μας πιο βαθιά στην εμπλοκή στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, στους κινδύνους των αιματοχυσιών για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αυτό το πλαίσιο και οι εξελίξεις που προδιαγράφονται επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την κεντρική θέση με την οποία το ΚΚΕ(μ-λ) έδωσε την μάχη των εκλογών της 21ης του Μάη: ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. Με βάση αυτή τη θέση, με ακλόνητη την εμπιστοσύνη μας στις δυνάμεις του λαού και της νεολαίας, απορρίπτοντας τις κοινοβουλευτικές (αυτ)απάτες που προβάλλει ως «απάντηση» για το λαό η ηγεσία του ΚΚΕ, το ΚΚΕ(μ-λ) θα δώσει αυτοδύναμα, μαχητικά και αποφασιστικά και την πολιτική μάχη των εκλογών της 25 Ιούνη σε όλη τη χώρα. Μια πολιτική μάχη με προσδιορισμένους και κρίσιμους για την επόμενη μέρα πολιτικούς στόχους:
-Ενάντια στην επιδίωξη του συστήματος να τρομοκρατηθεί ο λαός και να θεωρήσει «δεδομένη» και «ανίκητη» τη νέα άγρια επίθεση που ήδη εξαγγέλλεται, προβάλλουμε την πραγματική απάντηση που αρνείται τις «νέες» αυταπάτες. Γιατί το μόνο ανάχωμα που στήνουν είναι αυτό που εμποδίζει τη λαϊκή οργή να μετατραπεί σε μαζική αντίσταση και διεκδίκηση. Στο δρόμο, λαέ, μπορεί να τους νικήσεις!
-Την ανάδειξη της πρότασης του ΚΚΕ(μ-λ) για τη διαμόρφωση των πολιτικών και κινηματικών όρων για να βγουν μαζικά στο προσκήνιο της πάλης λαός και νεολαία: Κοινή δράση, Συντονισμός, για τους αγώνες της επόμενης μέρας
-Την προβολή της επιτακτικής ανάγκης να συγκροτείται η λαϊκή πάλη στηριγμένη στις δικές της δυνάμεις, για τους δικούς της στόχους, για τα δικά της συμφέροντα: Αντίσταση, Οργάνωση, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί και η επαναστατική προοπτική του λαού, η προοπτική της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού.
Στη βάση αυτών των πολιτικών στόχων επιδιώκουμε στην εκλογική μάχη να υπερασπιστούμε την πλατιά οργή και αποστροφή στους κυρίαρχους που υπάρχει στο λαό και στη νεολαία, και την οποία τα κόμματα του συστήματος επιδιώκουν να την «φυλακίσουν» μέσα στις απαιτήσεις των ξένων και ντόπιων αφεντικών που υπηρετούν. Επιδιώκουν να τη, διαστρέψουν μέσα στα ακροδεξιά (Βελόπουλος, ΝΙΚΗ) ή σε άλλα δεκανίκια (ΠΛΕΥΣΗ, ΜΕΡΑ25) του συστήματος.
Στη βάση αυτών των πολιτικών στόχων, στην εκλογική μάχη της 25ης Ιούνη θα παλέψουμε για να συνδεθούμε και να εκφράσουμε πολιτικά τις πολλές χιλιάδες αγωνιστών, εργαζομένων και νέων που και στις εκλογές της 21ης του Μάη -και κόντρα στο δεξιό κλίμα που επέβαλλαν οι εκβιασμοί του συστήματος- αναζήτησαν αγωνιστικές, αριστερές, επαναστατικές πολιτικές απαντήσεις και διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν λαοί και εργάτες μπροστά στη βαρβαρότητα και την κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Γι’ αυτούς τους πολιτικούς στόχους, καλούμε τους χιλιάδες αγωνιστές, εργαζόμενους και νέους που μας στήριξαν στην εκλογική μάχη του Μάη, τις πολλές περισσότερες χιλιάδες που βρεθήκαμε μαζί τους και κοντά τους στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων δύσκολων χρόνων, να στηρίξουν ενεργητικά, πολιτικά και οικονομικά την εκλογική μάχη του ΚΚΕ(μ-λ). Τη μάχη που θέλει να υπηρετήσει την υπόθεση του λαού, να υπερασπιστεί και να ενισχύσει τη δυνατότητα των μεγάλων αγώνων της επόμενης μέρας!

Το Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ(μ-λ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"