Το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή

Το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή που έφυγε χθες και η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, και ώρα 2.00 το μεσημέριστην κεντρική πλατεία της Σέκλιζας ( Καλλίθηρο)
Με συγκίνηση και περηφάνια αποχαιρετούμε τον σύντροφο και συναγωνιστή, τον κομμουνιστή Βασίλη Φυτσιλή.

Τον διακεκριμένο πεζογράφο, με σημαντική συνεισφορά στα Γράμματα και στην Τέχνη, με μεγάλη προσφορά στον αγώνα του λαού μας για την απελευθέρωση από τον κατοχικό ζυγό, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Με λαϊκή - αγροτική καταγωγή, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες ο ίδιος και η οικογένειά του, ανέπτυξε δράση από τα πρώτα νεανικά του χρόνια. Συμμετείχε ως ΕΠΟΝίτης στη σύνταξη εφημερίδας της ΕΠΟΝ.
Μετά την απελευθέρωση κατατάσσεται στον ΔΣΕ. Όπως χιλιάδες άλλοι αγωνιστές καταδικάζεται σε ισόβια για τη δράση του και μένει σε φυλακές και εξορίες για 12 χρόνια.
Κατέγραψε μαρτυρίες και μνήμες από τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ μέσα από πεζογραφήματα, που μοιάζουν με ηρωικά ποιήματα, εμπνευσμένα από την ακατάβλητη δύναμη του λαϊκού, αντιστασιακού, απελευθερωτικού, ταξικού κινήματος τη δεκαετία ΄40-΄50.
Οσ. Β. φυτσιλής υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας
Παρέμεινε αταλάντευτος, με νεανικό - αγωνιστικό φρόνημα και προσφορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία του στιγμή
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.34
Δύση: 17.59
Σελήνη
9 ημερών
1823
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»