Οι προορισμοί της Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά της Σερβίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των προορισμών της Θεσσαλίας σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφους της Σερβίας που πραγματοποιήθηκε από τον  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού  Γιάννη Μπουτίνα, στο πλαίσιο της έκθεσης Belgrade Travel Fair.

Ο κ. Μπουτίνας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προορισμών όπως τα Μετέωρα, το Πήλιο, ο Βόλος, η Λίμνη Πλαστήρα, τα νησιά των Σποράδων, το παραλιακό μέτωπο του Νομού Λαρίσης, που δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ορεινός, περιπατητικός, ποδηλατικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός, με έμφαση στις περιόδους της άνοιξης και του φθινοπώρου.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι, του Συλλόγου Ελλήνων Σερβίας, καθώς επίσης και αρκετοί επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων από τη Θεσσαλία οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων της Σερβίας. Συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι του Δήμου Μετεώρων και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το euronews.serbia με εκτενές ρεπορτάζ κάλυψε την παρουσίαση των προορισμών της Θεσσαλίας. Δείτε εδώ: https://www.euronews.rs/putovanja/novosti/78910/tesalija-zove-turiste-iz-srbije/vest

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού σε δηλώσεις του τόνισε: «Στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας υπάρχει στόχευση στην αγορά της Σερβίας για θρησκευτικό τουρισμό, για διακοπές «ήλιος κα θάλασσα», αλλά και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέσα από έρευνα που έχουμε κάνει είδαμε ότι αρκετοί Σέρβοι ειδικά σε ηλικίες από 35-50 ετών ενδιαφέρονται να επισκεφθούν νέους προορισμούς που διαθέτουν διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν και έτσι τους προσφέρουμε την Λίμνη Πλαστήρα, τον Όλυμπο, τα παράλια της Λάρισας, το Πήλιο, και τα Μετέωρα όπου πέρα από τον θρησκευτικό τουρισμό μπορούν να κάνουν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως βόλτες με ποδήλατα, γαστρονομικό τουρισμό, πρόκειται για δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν σε όλη την Θεσσαλία και μάλιστα και την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Το Πάσχα στη Θεσσαλία είναι ξεχωριστό και καλώ τους Σέρβους ορθοδόξους να το γνωρίσουν»


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.51
Πανσέληνος
323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1397
Ο Γιακούπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι.
1789
Ο Λάμπρος Κατσώνης νικά τον τουρκικό στόλο έξω από την Τήνο.
1821
Σφαγές Ελλήνων σε Σμύρνη και Μοσχονήσια από τους Τούρκους.
1824
Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας και Ράγκος επιτίθενται κατά της Σκουληκαριάς Άρτας.
1906
Φονεύεται στις φυλακές Μοναστηρίου ο Μακεδονομάχος Φ. Σερόνης.
1941
Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Κάνδανο Χανίων και ανασκάπτουν το χωριό εκ θεμελίων.
1942
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου 62 προκρίτους της πόλεως Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"