Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η 1η διαβούλευση για την εκπόνηση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

altΜεταξύ Δήμου Καρδίτσας και τοπικών φορέων
 
Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε η 1η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία της εταιρικής σχέσης και τη συμμετοχική εκπόνηση της πρότασης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καρδίτσας, η οποία θα υποβληθεί στο πλαίσιο της αριθ. 381/10-07-2023 Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027.
Τη διαβούλευση συντόνισε η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. που έχει αναλάβει την τεχνική στήριξη της διαδικασίας, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών των Δ/νσεων Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Πρόνοιας και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Καρδίτσας.
Ο Γενικός Δ/ντής της ΑΝ.ΚΑ κ. Σακελλαρίου παρουσίασε την περιοχή παρέμβασης, τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή, τις κατηγορίες παρεμβάσεων / έργων και τις προτεραιότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν με τελικό στόχο το εκπονούμενο σχέδιο δράσης να περιλαμβάνει συμπληρωματικές & συνεκτικές δράσεις που θα συμβάλλουν στην μακροχρόνια βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, κλιματικών και δημογραφικών συνθηκών της περιοχής παρέμβασης. 
Επισημάνθηκε ότι οι προτεινόμενες πράξεις/έργα οφείλουν να έχουν πλήρη ωριμότητα - ετοιμότητα ένταξης και έναρξης υλοποίησης καθώς και να εξυπηρετούν τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές, Εθνικές και Περιφερειακές Στρατηγικές.
Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε οι συμμετέχοντες φορείς διατύπωσαν τις πρώτες ιδέες – απόψεις τους, δεσμευόμενοι να επανέλθουν με πιο τεκμηριωμένες προτάσεις έργων.
Συμμετείχαν η Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, τα τμήματα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, η Ενεργειακή Κοινότητας (ΕΣΕΚ), το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Τριτέκνων, το Μουσείο Πόλης και το Δίκτυο Μουσείων Ν. Καρδίτσας.
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
24 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"