Ειδήσεις

Συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στη Διακρατική Συντονιστική Συνάντηση στο Βαγιαδολίδ

altΣτο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 2ISECAP

Το διήμερο 4-5 Μαΐου 2023, στην αίθουσα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε η συντονιστική συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 2ΙSECAP.

Το Δήμο Καρδίτσας εκπροσώπησε ο κος Νάκας Ιωάννης (Εξωτερικός συνεργάτης) και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας εκπροσώπησαν η κα Αντωνίου Αγορίτσα (Υπεύθυνη έργου 2ISECAP) και ο κος Σακελλαρίου Ευάγγελος (Γενικός Διευθυντής ΑΝ.ΚΑ Α.Ε).
Την πρώτη ημέρα της συνάντησης 04/05/2023 πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του εταιρικού σχήματος σχετικά με την οργανωτική δομή των τοπικών «Ζωντανών Εργαστηρίων» από κάθε χώρα-εταίρο, τις έως τώρα ενέργειες και δράσεις, καθώς και εκείνες που έχουν προγραμματιστεί έως τον Σεπτέμβριο του 2023,στο πλαίσιο των συμμετοχικών διαδικασιών για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα.
Ο κος Νάκας Γιάννης παρουσίασε την έως τώρα δράση του Δήμου Καρδίτσας πάνω στην πράσινη μετάβαση θέτοντας τους στόχους και τις απαραίτητες δράσεις μετριασμού, όπως προωθούνται μέσα από το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τα οποία κατατέθηκαν από το Δήμο Καρδίτσας ήδη από το 2021.
Η κα Αντωνίου Αγορίτσα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των «Ζωντανών Εργαστηρίων» που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα στην πόλη της Καρδίτσας, στα οποία συζητήθηκαν οι δράσεις και τα σχέδια που έχουν αναπτυχθεί και υλοποιούνται από τοπικούς φορείς και ομάδες της Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και ο σημαντικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, παρουσιάστηκε η εξέλιξη του 3ου «Ζωντανού Εργαστήριου» ως «ομάδα εστίασης» με θέμα τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, κατά το οποίο γνωστοποιήθηκαν στους φορείς τα μέτρα που προωθούνται μέσα από το ΣΒΑΚ, ώστε να συζητηθούν, να αξιολογηθούν και να αναθεωρηθούν μέσα από τη συμμετοχική δέσμευση των φορέων.
Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης 05/05/2023κατά την επισκόπηση του έργου από την κα Γιαννούλη Ιωάννα(Συντονίστρια έργου 2ISECAP), δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα στάδια υλοποίησης, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν από διακρατικούς εταίρους καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν την ενεργειακή μετάβαση κάθε χώρας. Επιπλέον, από τον κο Τουρκολιά Χρήστο (Εξωτερικός συνεργάτης του ΚΑΠΕ)έγινε αναφορά στους οργανισμούς τόσο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στους οποίους μπορεί να προωθηθεί το έργο και με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Τέλος, συζητήθηκε η οργάνωση της επόμενης Διακρατικής Συνάντησης το Σεπτέμβριο του 2023,και οι επόμενες ενέργειες του εταιρικού σχήματος στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πλάνου του έργου2ISECAP.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.13
Δύση: 19.54
Σελήνη
13 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"