Ειδήσεις

Ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο από την Επιτροπή της Βουλής

Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί δεν έγιναν δεκτές, αλλά παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης να τις αποδεχθεί στην Ολομέλεια. Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).
Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί αύριο το πρωί ως κατεπείγον στην Ολομέλεια, σε μία συνεδρίαση που βάσει του Κανονισμού θα διαρκέσει 10 ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.38
Σελήνη
11 ημερών
1790
Ο στόλος του Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται μεταξύ τουρκικών και αλγερινών πυρών στην Άνδρο.
1821
Ο οπλαρχηγός Νικηταράς με 300 παλικάρια τρέπει σε φυγή 8.000 Τούρκους στα Δολιανά.
1828
Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων Μουσταφά Πασάς καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελλο Χανίων κατασφάζοντας τους υπερασπιστές του.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"