Ερώτηση προς τον Υπ.Υγείας για τις απολύσεις καθαριστριών και καθαριστών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Από την 1η Ιούλιου, που απολύθηκαν 30 καθαρίστριες και καθαριστές από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας, δίνουν έναν αγώνα επιβίωσή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους με καθημερινούς αγώνες και κινητοποιήσεις συμπαράστασης από το σύνολο των σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και δεκάδες άλλους φορείς του νομού Καρδίτσας.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονταν συνεχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις επί 20 χρόνια, καλύπτοντας προφανώς πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παραμένοντας όμως για χρόνια σε εργασιακή ομηρία. Αντί η κυβέρνηση, να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου προχωράει στην απόλυση τους, με σκοπό να αναλάβει τον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου ιδιωτική εταιρεία, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλά νοσοκομεία.   
Μόνο τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν 40 καθαρίστριες/-ές στο Θριάσιο νοσοκομείο, 240 στον Ευαγγελισμό, 28 στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι απολύσεις αυτές θα προστεθούν στις ήδη πραγματοποιηθείσες εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση λόγω της ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών δεκάδων νοσοκομείων σε ιδιωτικέςεταιρείες.
Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, αφού διαμορφώνεται “χώρος” για κερδοφόρες επενδύσεις. Επίσης έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας. Από την άλλη το αστικό κράτος αποποιείται την ευθύνη του γι αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες, και τις παραχωρεί στους ιδιώτες, οι οποίοι τις κόβουν και τις ράβουν στα μέτρα της κερδοφορίας τους.
Η κατάσταση ολοένα θα χειροτερεύει όσο προχωράει η εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων για το «νέο ΕΣΥ», που περιλαμβάνουν την επέκταση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των Νοσοκομείων, με ελαχιστοποίηση της κρατικής χρηματοδότησής τους και άντληση εσόδων από τους ίδιους τους ασθενείς άμεσα ή έμμεσα (μέσω ασφαλιστικών ταμείων).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

- Να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι 30 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καρδίτσας
- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Οι Βουλευτές
Μεταξάς Βασίλης
Λαμπρούλης Γιώργος
Μαρίνος Γιώργος
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 17.00
Σελήνη
17 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"