«Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους Αγρότες»

Επικοινωνία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του του νομού Καρδίτσας κυρίου Γιώργου Κώτσου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά επικοινώνησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν με την καταβολήτης συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες.

Ο κ. Κωτσός τόνισε στον κ. Γεωγαντά πως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και είναι σημαντικό να λειτουργούμε με γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε να μην πραγματοποιούνται καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών.
Ο κ. Γεωργαντάς αναγνώρισε το ζήτημα  που του έθεσε ο κ. Κωτσός και τον ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους αγρότες. Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε στον κ. Κωτσό πως ο λόγος καθυστέρησης των πληρωμών της συνδεδεμένης ενίσχυσης είναι ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων σχετικά με τις διαφορές που υπήρχαν από τον έλεγχο monitoring.
Επιπλέον, ο κ. Κωτσόςέθιξε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ένα ακόμη ζήτημα σχετικά τα πιστοποιητικά χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Ειδικότερα, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής σημείωσε στον κ. Γιωργαντά πως οι αγρότες από το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2015 απέκτησαν πιστοποιητικά χρήσης γεωργικών φαρμάκων πενταετούς διάρκειας τα οποία πήραν παράταση ισχύος 2 έτη. Τα πιστοποιητικά έληξαν τους προηγούμενες μήνες με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται σε ορισμένους η συνταγογράφηση φαρμάκων. Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά να δοθεί παράταση ενός ακόμη έτους έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους τη φετινή χρονιά και να έχουν το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προκειμένου να εκδώσουν νέα.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασε ο κ. Κωτσός και τον ενημέρωσε πως θα εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.
 

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
9 ημερών
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"