Ανακοίνωση ΔΑΣ για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Την ερχόμενη Κυριακή στις 10/3/24 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, όπου θα γίνει ο απολογισμός της δράσης του και θα εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο.  Πρόκειται για ένα γεγονός που αφορά τους εργαζόμενους του νομού, αποτελεί κορυφαία διαδικασία του εργατικού κινήματος και θα έπρεπε να είναι μέρα αγωνιστικής ανάτασης των εργαζομένων.
Για ακόμα μια φορά το συνέδριο γίνεται χωρίς ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση των εργαζομένων της περιοχής, απολογισμού της διοίκησης  και σε καθεστώς μυστικότητας  εκ μέρους της πλειοψηφίας της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ) ακόμη και για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ένα συνέδριο που αποφασίστηκε μέσα σε χρόνο μηδέν,  χωρίς να υπάρχει περιθώριο προετοιμασίας, συζήτησης, ενημέρωσης.
Σήμερα, 5 μέρες πριν το Συνέδριο, η ηγεσία της διοίκησης κωλυσιεργεί να δώσει στα μέλη τους ΔΣ τα πρακτικά των σωματείων για να γίνει έλεγχος, κάτι που άλλωστε προβλέπεται.
Σωματεία και  αντιπρόσωποι για το συνέδριο, ενημερώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή,  αφού μέχρι και χτες υπήρχαν πρόεδροι σωματείων που δεν γνώριζαν ότι το Συνέδριο γίνεται σε 6 μέρες! 
 Και μάλιστα σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης και εργοδοσίας στα εργατικά δικαιώματα είναι ανηλεής. Που το εργατικό εισόδημα δέχεται ισχυρή πίεση από τα εκτεταμένα κύματα ακρίβειας που εξαϋλώνουν τους μισθούς μας στο πρώτο 10μερο κάθε μήνα, δημιουργούν συνθήκες ασφυχτικής πίεσης σε κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Η υπεράσπιση του εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς, η πάλη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα απαντούν στις σημερινές οξυμένες ανάγκες, είναι επείγουσα ανάγκη.
Κι όλα αυτά γιατί δεν θέλουν να ανοίξει η αντιπαράθεση και να αποκαλυφθεί η γραμμή συμβιβασμού που έχουν στο εργατικό κίνημα, η γραμμή στυλοβάτης της άθλιας ηγεσίας της ΓΣΕΕ που προβάλλει ως εφικτές διεκδικήσεις των εργαζομένων αυτές που  αντέχει η οικονομία, δηλαδή τα κέρδη των εργοδοτών, με την αποδοχή επί της ουσίας των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τους μισθούς, υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις. Γι αυτό δεν θέλουν να γίνει ζωντανό και μαχητικό συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά μια fast track διαδικασία στα μουγκά. 
Την ίδια στιγμή όμως οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου που είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ήταν λαλίστατοι και ψήφισαν με χέρια και με πόδια μαζί με τη Νεοδημοκράτικη Δημοτική Αρχή, την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού στην πόλη. Μπήκαν μπροστά στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής  εμπορευματοποιεί το νερό, παραχωρεί βασικές υπηρεσίες σε εργολάβους που θα έχει ως αποτέλεσμα ο λαός να βάλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη του και να χτυπηθούν αλύπητα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται η γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με τις παραπάνω λογικές, διεκδίκησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, η γραμμή που υπερασπίζεται τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους, όπως βροντοφώναξαν χιλιάδες εργαζόμενοι και στην απεργία στις 28/2. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει η ΔΑΣ, τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 
Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι αρωγός σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία διεκδίκησης του λαού μας, πρωτοβουλίες όπως αυτές που πήραν τα εργατικά σωματεία για την αλληλεγγύη και διεκδίκηση των πληγέντων από τις καταστροφές των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου. 
Είναι ανάγκη των εργαζομένων και ολόκληρου του εργατικού κινήματος, να υπάρχει ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι πραγματικός στυλοβάτης της φωνής των αναγκών της κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας. Που δεν θα είναι εισηγητής της ματαιότητας των αγώνων και της συμφιλίωσης με τις μειωμένες απαιτήσεις αλλά που θα μπαίνει μπροστά και θα ορθώνει τείχος, ενάντια στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.
Ένα Εργατικό Κέντρο με μαζικές και ανοιχτές διαδικασίες ζύμωσης, συζήτησης, αντιπαράθεσης, οργάνωσης αγώνων. Με προσπάθεια μαζικοποίησης των σωματείων, ένταξης νέων εργαζόμενων στην οργανωμένη πάλη. Με γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που υλοποιούν την αντεργατική πολιτική και όχι να γίνεται το εργατικό κίνημα ουρά της μίας ή της άλλης κυβέρνησης.
Ως Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) για τέτοιο Εργατικό Κέντρο παλεύουμε, για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους αντιπροσώπους να στηρίξουν το ψ/δ μας. Να πραγματοποιηθεί ένα γόνιμο και ζωντανό συνέδριο που θα ακουστούν οι προβληματισμοί και αγωνίες όλων των εργαζομένων και όχι ένα συνέδριο τυπικής διαδικασίας και άνευ ουσίας. Να γίνει ένα συνέδριο από το οποίο το εργατικό κίνημα του νομού μας θα βγει πιο δυνατό, με περισσότερους εκλεγμένους της ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Το προηγούμενο διάστημα  οι δυνάμεις της ΔΑΣ και των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έκαναν προσπάθεια μέσα από τις γραμμές συνδικάτων, είτε σε σωματεία που πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις είτε ως δύναμη μειοψηφίας να συμβάλουν στην αναζωογόνηση του  κινήματος στο νομό. Στην περιοχή μας υπάρχουν ζωντανά Σωματεία που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά στον αγώνα, πάλεψαν ώστε να μην περάσουν "στα μουγκά" τα νέα αντεργατικά μέτρα, στήριξαν τους εργαζόμενους στις δύσκολες στιγμές, αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία κόντρα σε απολύσεις, μπήκαν μπροστά στην πάλη για συλλογικές συμβάσεις. Τέτοια σωματεία είναι το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. 
Απευθυνόμαστε σε όλους τους αντιπροσώπους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που με πολλούς συναντηθήκαμε και αναπτύξαμε κοινές αγωνιστικές δράσεις, οργανώσαμε την αλληλεγγύη και ξελασπώσαμε σπίτια πλημμυροπαθών, οργανώσαμε μεγάλες απεργιακές και άλλες συγκεντρώσεις,  ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις αναστολές που έβαζε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει την πλούσια πείρα του και να κάνει το βήμα στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.
Υποψήφιοι της ΔΑΣ για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας
1.ΚΡΑΝΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
2.ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΩΡΑ
3.ΠΑΖΑΪΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
4.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
5.ΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6.ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας
1)ΖΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.30
Δύση: 19.20
Τελευταίο Τέταρτο
1824
Σφαγές αμάχων στην Κρήτη.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Μιαούλη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στην Μεθώνη.
1878
Λήγει η επανάσταση των Μακεδόνων στην Πουλιάνα και στην Κοκκινομηλού.
1897
Υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλία.
1907
Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης φονεύεται στην Καλλιθέα Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία Κομιτατζήδων.
1941
Αρχίζει η μάχη της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Καλαμάτα.
Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον στρατηγό Τσολάκογλου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"