Λαϊκή Συσπείρωση: Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Μουζάκι

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Μουζακίου στο καφέ «ΛΙΑΠΑΣ» στο Μουζάκι το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Μουζακίου Αστέρης Χαλάτσης στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Πριν καλά-καλά στεγνώσουν τα νερά και οι λάσπες στη Μαγούλα, στο Παλαιοχώρι, στην Κρανιά και σε πολλά άλλα χωριά του δήμου μας, πριν να επουλωθούν οι πληγές  που άφησε ο Ντανιέλ με τεράστιες καταστροφές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, σε περιουσίες και υποδομές, αναδεικνύονται οι ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα που λιμνάζουν τρία χρόνια μετά τον ΙΑΝΟ.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις εγκληματικές ελλείψεις του κατά τα άλλα αποτελεσματικού κράτους. Ήδη από το 2017 είχαν τις μελέτες στα συρτάρια τους αλλά προτίμησαν να τα κρατήσουν εκεί γιατί η υλοποίησή τους  είχε κόστος.
Αν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα της εκτροπής του Άνω ρου του Αχελώου, αν γινόταν τα συνωδά έργα, λιμνοδεξαμενές , μικρά φράγματα, ενίσχυση αναχωμάτων και κυρίως το πολύπαθο φράγμα του Μουζακίου, θα ήταν άλλη η πορεία των εξελίξεων.
Προφανώς είναι αποτελέσματα των  κεντρικών και ευρωπαϊκών πολιτικών αλλά και της τοπικής διοίκησης του Μουζακίου που  διαχρονικά τις στήριξε είτε από θέση δημαρχιακής αρχής είτε από θέση στελεχών διοίκησης του δήμου.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα αναδείξαμε τα ζητήματα και τώρα στις άμεσες διεκδικήσεις μας,  πέρα από την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας με ευθύνη της δημοτικής αρχής, είναι ο συνολικός σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας με έργα και παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του Παμίσου και των παραποτάμων του ,με καθαρισμό της κοίτης, την ενίσχυση των αναχωμάτων στα γνωστά σημεία υπερχείλισης. Ταυτόχρονα να δρομολογηθεί η οριοθέτηση, η διευθέτηση και καθαρισμός ρεμάτων, συντήρηση επαρχιακού & αγροτικού δικτύου χωρίς ιδιώτες.
Είναι σε όλους γνωστό πως η περιοχή μας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής αφού ακουμπά στο ρήγμα Αγράφων Πύλης και Μαυρομάτι-Νεας Αγχιάλου. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αντισεισμικός έλεγχος των δημόσιων αλλά και των ιδιόκτητων κτιρίων, των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, αφού οι συνέπειες για τον λαό σε περίπτωση μεγάλου σεισμού θα είναι τεράστιες.
Αλλά ποια ακριβώς μέτρα αντιπυρικής προστασίας έχουν παρθεί; Καθαρίζονται οι δασικοί δρόμοι; Υπάρχει το αναγκαίο μόνιμο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός στο Σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; Υπάρχει αντιπυρικός σχεδιασμός;
Ξέρουμε  τα προβλήματα που σχετίζονται με τις κατασκευές από αμίαντο, το επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων δίκτυο υδροδότησης της Κρανιάς Μαγούλας Παλαιοχωρίου, την προβληματική αγροτική οδοποιία,  με αποχετευτικό του Μουζακίου, με το δίκτυο ομβρίων γεμάτο μπάζα,   με  το βιολογικό καθαρισμό αλλά και τις αναγκαιότητες που υπάρχουν για σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε διάφορες κοινότητες του δήμου.
Αλήθεια τι απέγιναν οι ολοκληρωμένες εδώ και χρόνια εγκαταστάσεις Βιολογικού καθαρισμού Μουζακίου για τις οποίες δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά; τώρα παραμένουν αχρησιμοποίητες και εγκαταλειμμένες
Δεν είναι δυνατόν να συμβιβαζόμαστε με την υπάρχουσα πραγματικότητα. Με ένα κέντρο υγείας που για  3 χρόνιο μετά την καταστροφή του από τον ΙΑΝΟ, ακόμα φτιάχνεται, υποστελεχωμενο, χωρίς τις βασικές ειδικότητες,  με μόνο γενικό γιατρό, με καρδιολόγο και ορθοπεδικό από το Νοσοκομείο Καρδίτσας, χωρίς μικροβιολογικό, με δίκτυο αγροτικών ιατρείων ανεπαρκές
Διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών σε δομές πρόνοιας, σταθμούς, υποδομές Αθλητισμού, Πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
Έχουμε βαθιά επίγνωση των ελλείψεων σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό του δήμου. Η ΛΑΣ θα παλέψει  για προσλήψεις μόνιμου προσωπικό απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου. Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου, που διεκδικούν μόνιμη δουλειά.
Όσο για τα χρήματα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αστέρης Χαλάτσης κάλεσε όλους που αντιδρούν, που σκέφτονται, που μετράνε, που έχουν κίνητρο για το δικό τους όφελος να βγει ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Μουζακίου γιατί έτσι θα είναι μία καλύτερη μέρα η επομένη των εκλογών για το λαό.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κρανιάς υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή συσπείρωση Θεσσαλίας σημείωσε:

ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
•Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων την πάλη τους π.χ. για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος απέναντι σε φυσικές καταστροφές;
•Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι, που προσκυνούν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τα χαράτσια, σε κάθε πλευρά της ζωής  να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος;
•Τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχει ανάγκη;
-Τέτοιες που όταν απαιτεί έργα αντιπλημμυρικής ή αντιπυρικής προστασίας να του απαντούν ό,τι και οι κυβερνήσεις; Πως «οι πόροι δεν φτάνουν», να του συστήνουν «ατομική ευθύνη» ως «αναρμόδιοι»; `Η ακούραστους αγωνιστές που θα παλεύουν μαζί του, που δεν θα συμβιβάζονται με το ασφυκτικό πλαίσιο, αλλά θα δίνουν μάχες ενάντια σε καθετί που μπαίνει εμπόδιο στην ανακούφιση του λαού;
Να δυναμώσει η Λαϊκή Συσπείρωση με ψήφους και ποσοστά γιατί οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση, αφού μπαίνουν μπροστά σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση και στη περιοχή μας.
-Για να μπουν εμπόδια στην ακόμα μεγαλύτερη επίθεση που προετοιμάζουν και προχωρούν στο φυσικό περιβάλλον με την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στα Άγραφα, και μέσα στα όρια του δήμου Μουζακίου, την ώρα που ο λαός στενάζει από την ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια αφού τον αναγκάζουν να χρυσοπληρώσει τις πράσινες επενδύσεις για λογαριασμό των κατασκευαστικών και ενεργειακών ομίλων.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 17.00
Σελήνη
17 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"