Μήνυμα Υποψήφιου Βουλευτή Ν.Δ. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου εορτάζεται από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Φέτος η ημέρα αυτή έχει ως κύριο θέμα «Λύση στην πλαστική ρύπανση», ώστε να αναδειχθεί πόσο καταστροφική ήταν η αλόγιστη χρήση αυτού του υλικού από τον άνθρωπο και για  τον πλανήτη και κατ’ επέκταση για την υγεία όλων μας.

Αποτελεί μια ευκαιρία να αφυπνίσουμε τη συνείδησή μας και να αναλογιστούμε τα οξύτατα περιβαλλοντικά ζητήματα της σύγχρονης εποχής, ώστε να μεριμνήσουμε για αποτελεσματικές λύσεις. Η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία  είναι πλέον ζωτικής σημασίας.
Η κλιματική αλλαγή, ίσως αυτή τη στιγμή κρίνεται ως η μεγαλύτερη απειλή που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα στην καταγεγραμμένη της ιστορία. Οι επιπτώσεις είναι πολυεπίπεδες και αγγίζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Ας αφουγκραστούμε τα μηνύματα που μας στέλνει η φύση και ας συνειδητοποιήσουμε ότι η εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι δείγμα πολιτισμού και εμείς οφείλουμε να το προστατεύουμε, να το διασώζουμε και να το αναδεικνύουμε για να έχει μέλλον η πατρίδα μας και οι επόμενες γενιές μας.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"