To 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στη Σμύρνη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Tη Σμύρνη στην Τουρκία επισκέφθηκαν από 07 – 12 Μαΐου, πέντε (5) καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ “Digital Education Toolsto FosterInnovation”. To πρόγραμμα αφορά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αντικείμενο για την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων καθώς στοχεύει στη βελτίωση του ψηφιακού εγγραμματισμού, μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών και γνώσεων σχετικά με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων στο περιβάλλον της τάξης.

Η συνάντηση οργανώθηκε από το Σχολείο Φυσικών Επιστημών της Μενεμένης (Menemen - προάστιο της Σμύρνης) ŞehitAhmetÖzsoyFenLisesi,και είχε θέμα την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη ψηφιακή αφήγηση (“DigitalStorytelling”) ως αποτελεσματικής διδακτικής μεθόδου που κινεί το ενδιαφέρον των μαθητών. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα την πλατφόρμα “Storyjumper” οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί σχεδίασαν και δημιούργησαν ένα ψηφιακό ολιγοσέλιδο βιβλίο που αφορά μια συγκεκριμένη διδακτική ενότητα, πχ: “Η καταγωγή του Ανθρώπου” (Βιολογία), “Η διαφορά της θερμότητας από τη θερμοκρασία” (Φυσική) κ.α. Οι καθηγητές είχαν, μάλιστα, την χαρά να παρουσιάσουν την εργασία τους κατά τη διάρκεια μίας (1) διδακτικής ώρας σε τμήματα του σχολείου. Η εμπειρία της διδασκαλίας σε σχολείο μιας άλλης χώρας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη αλλά και συγκινητική καθώς οι μαθητές έδειξαν, με τη συμμετοχή τους, ενδιαφέρον στο μάθημα αλλά και ότι εκτίμησαν την εργασία των φιλοξενούμενων καθηγητών.
Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως στην αρχαία Έφεσο (πόλη του Ηράκλειτου και ίσως η πιο σημαντική πόλη της αρχαίας Ιωνίας) και στον Κιρκεντζέ, γενέτειρα της μεγάλης συγγραφέως Διδώς Σωτηρίου (1909 – 2004). Το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό, η υποδοχή και η φιλοξενία των Τούρκων διοργανωτών ήταν εγκάρδια και ζεστή ενώ υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων,. Το Erasmus+,άλλωστε, εκτός από την επαγγελματική και παιδαγωγική του χρησιμότητα, φέρνει τους ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές πιο κοντά, καθώς η συνεργασία βασίζεται σε όσα τους ενώνουν και όχι σε όσα τους χωρίζουν.
Το πρόγραμμα υλοποιείταιμε τη συμμετοχή των εταίρων 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας και Εκπαιδευτικός Οργανισμός E- School από την Ελλάδα, του εκπαιδευτικού Οργανισμού CRN EV από τη Γερμανία και βέβαια του Λυκείου Şehit Ahmet Özsoy Fen Lisesi από την Τουρκία (Σμύρνη). Στη Σμύρνη, την 3η μεγαλύτερη της Τουρκίας και ιστορική πόλη του Ελληνισμού, ταξίδεψαν ο Δ/ντής του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας Δήμος Ζάρρας και οι εκπαιδευτικοί Στέλιος Αναστασόπουλος, Γιώργος Μηλίτσης, Χρήστος Παπαστάθηςκαι Ελπινίκη Τσούκη. Με τη συνάντηση αυτή μάλιστα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

4ο ΓΕΛ Καρδίτσας
24.05.2023

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.51
Πανσέληνος
323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1397
Ο Γιακούπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι.
1789
Ο Λάμπρος Κατσώνης νικά τον τουρκικό στόλο έξω από την Τήνο.
1821
Σφαγές Ελλήνων σε Σμύρνη και Μοσχονήσια από τους Τούρκους.
1824
Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας και Ράγκος επιτίθενται κατά της Σκουληκαριάς Άρτας.
1906
Φονεύεται στις φυλακές Μοναστηρίου ο Μακεδονομάχος Φ. Σερόνης.
1941
Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Κάνδανο Χανίων και ανασκάπτουν το χωριό εκ θεμελίων.
1942
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου 62 προκρίτους της πόλεως Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"