ΚΚΕ(μ-λ ) Καρδίτσας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Παρασκευή 3/3 ,στις 6.30μμ Κεντρική πλατεία (ΑLPHA BANK)

Κεφάλαιο, ιμπεριαλιστές, κράτος, κυβερνήσεις συνένοχοι στο έγκλημα!
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 3/3  στις 6.30μμ Κεντρική πλατεία (ΑLPHA BANK)


Ένα βαρύ φριχτό έγκλημα σε βάρος του λαού μας. Μία προαναγγελθείσα τραγωδία, με βαρύ τίμημα αίματος και πόνου. Γεμάτος θλίψη αλλά και οργή παρακολουθεί ο λαός. Και όσο περνούν οι μέρες, έρχονται στην επιφάνεια όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν μέχρι εδώ. Μια μαύρη γραμμή τους συνδέει με τους θανάτους δεκάδων επιβατών -κι ενώ πολλοί ακόμη αγνοούνται- αλλά και τους δεκάδες τραυματισμένους.

Είναι το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές της απληστίας του κεφαλαίου, της αδηφαγίας των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, της αδιαφορίας του αστικού κράτους και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ταξικών αντιλαϊκών συμφερόντων από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις.
Μόνο οργή προκαλούν τα κροκοδείλια δάκρυα του Κυρ. Μητσοτάκη, του υπουργού Καραμανλή που παραιτήθηκε, αλλά και όλων των συνενόχων ενός ακόμη μαζικού εγκλήματος σε βάρος του λαού.
Μόνο μαζική, συλλογική και αγωνιστική μπορεί να είναι η απάντηση στους υποκριτές εμπόρους της θλίψης Απάντηση που θα αποκαλύπτει, θα καταγγέλλει και θα απαιτεί την τιμωρία όλων των ενόχων. Αλλά και που θα διεκδικεί ασφαλείς συγκοινωνίες για το λαό, σεβασμό στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια επιχείρηση συγκάλυψης των υπαίτιων αυτού του προμελετημένου εγκλήματος:
•Της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνέχισε και βάθυνε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, βαφτίζοντάς την κάλπικα “ανάπτυξη” κι “επενδυτική εκτίναξη”.
•Του πλιάτσικου από ξένα, κυρίως, αλλά και ντόπια αρπακτικά που μυρίστηκαν κέρδος που μετατράπηκε σε αίμα για το λαό.
•Της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου που παρέδωσε άλλον ένα τομέα στις ληστρικές προθέσεις ευρωπαϊκών μονοπωλίων, περιοριζόμενη σε ρόλο εργολάβου ή και υπεργολάβου.
•Της λυκοσυμμαχίας των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών της ΕΕ (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας) που θέλουν να ελέγξουν απόλυτα και τις σιδηροδρομικές μεταφορές-υπηρεσίες.
Για όλα αυτά και όλους αυτούς δεν θα μιλήσει κανένας τους! Θα καλυφθούν πίσω από την “ατομική ευθύνη” ενός σταθμάρχη. Για να κρύψουν το δικό τους συλλογικό έγκλημα.

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη. Και δυστυχώς μπορεί να ξανασυμβεί, όσο κι αν ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί “θα κάνουν τα πάντα για να μη ξανασυμβεί”. Ούτε μια παραίτηση υπουργού τους εξιλεώνει. Γιατί, ακόμη και σήμερα που παριστάνουν τους συντετριμμένους, προωθούν την ίδια εγκληματική πολιτική. Είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν τον επόμενο κρατικό τομέα ή φορέα. Συνεχίζουν να προωθούν την επίθεση που επιβάλλουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Μετατρέπουν τη χώρα σε πεδίο βολής φτηνό των αμερικανονατοικών φονιάδων. Οχυρώνουν το κράτος τους ενάντια στο λαό. Φασιστικοποιούν την πολιτική και κοινωνική ζωή. Και επιπλέον σέρνουν στα δικαστήρια άλλη μια εργατική απεργία –των εργαζομένων στο μετρό– που διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα ασφάλειας! Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία φώναζαν και διεκδικούσαν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους!

Σύσσωμη η αστική αντιπολίτευση συμμερίζεται την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική ανησυχία για το πώς μπορεί να εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Το νέο “θα λογαριαστούμε μετά” της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απτό δείγμα των διαπιστευτηρίων του προς το σύστημα, αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης των δικών του ευθυνών. Γιατί ως κυβέρνηση προώθησε με συνέπεια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Γιατί οι καταγγελίες των εργαζομένων για εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων αφορούν και τη δική του κυβερνητική θητεία. Με το μυαλό στις κάλπες θέλει να αποπροσανατολίσει το λαό από τη μοναδική απάντηση που μπορεί και πρέπει να δώσει: να δυναμώσει την κατεύθυνση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τη βάρβαρη αυτή πολιτική.

Η θλίψη, όμως, έχει γίνει οργή για τον τόσο άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. Οι νεκροί ζητούν δικαίωση. Η οργή μετατρέπεται σε αγώνα. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας. Αυτό είναι που προσπαθεί να αποφύγει το σύστημα και η κυβέρνησή του. Και όπως έδειξε και στην πρώτη, μαζική διαδήλωση στην Αθήνα, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει την ανοιχτή τρομοκρατία και καταστολή.

Σε αυτόν το δρόμο, το δρόμο του αγώνα και της μαζικής πάλης πρέπει να συνεχίσουν λαός και νεολαία! Να παλέψουν για το αυτονόητο: για το δικαίωμα στη ζωή! Ενάντια στην πολιτική που την απαξιώνει. Ενάντια στο σύστημα που την συνθλίβει. Για την ανατροπή όλων αυτών που κερδοφορούν σε βάρος μας!

•Μαζικός αγώνας, απάντηση στο έγκλημα!
•Κάτω η πολιτική της βαρβαρότητας!
•Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε!
•Με τους αγώνες μας θα κερδίσουμε τη ζωή μας!

Καρδίτσα 2/3/2023

Κομματική οργάνωση Καρδίτσας του K.K.E.(μ-λ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.55
Σελήνη
20 ημερών
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ, επιτίθενται στην Λιβαδειά και την παραδίδουν στις φλόγες.
1824
Δύναμη 2.900 Τούρκων επιτίθεται εναντίον 700 Ελλήνων στο Ξοδάκτυλο Άρτας.
1825
Άφιξη μοίρας του αγγλικού στόλου, υπό τον φιλέλληνα Χάμιλτον, στο Ναύπλιο.
1920
Αρχίζει η προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"