ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ: Πολιτική δραστηριότητα

•Περιοδεία στο αμαξοστάσιο του δήμου Καρδίτσας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Τέγο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας και υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας.

Ο Νίκος Τέγος, συνομίλησε με τους εργαζόμενους του δήμου για την ανάγκη να διεκδικήσουν με τους αγώνες όσες παροχές και δικαιώματα τους άρπαξαν διαδοχικά όλες οι Κυβερνήσεις που πέρασαν (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ).

Επίσης αναφέρθηκε στην απουσία μέτρων προστασίας, την μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, την εντατικοποίηση της εργασίας.
Τόνισε ότι στόχος είναι μέσα από την τοπική διοίκηση το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικότερα για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, ώστε να προωθήσουν ακόμα πιο γρήγορα τις ιδιωτικοποιήσεις, τις νέες μειώσεις μισθών και σε βάθος χρόνου τις απολύσεις εργαζομένων.
Ο Ν. Τέγος επισήμανε τις θέσεις του ΚΚΕ να έχουν οι εργαζόμενοι μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσει το αίσχος των ελαστικών μορφών και τα προγράμματα της φτώχιας της μιζέριας. Να μην ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες, να μην βάζει το χέρι στη τσέπη ο εργαζόμενος λαός για υπηρεσίες των δήμων. Να σταματήσει η υποβάθμιση και κάθε εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνική Πρόνοιας.
Κάλεσε τους εργαζόμενους, σε μαζικό αγώνα προκειμένου να παρεμποδίσουν την αντεργατική επέλαση της κυβέρνησης, καλώντας τους, τώρα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Να αναλογιστούν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, με όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ. Αυτό που πρέπει να απασχολεί σήμερα το λαό είναι πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ την επομένη των εκλογών.

•Σε σύσκεψη με αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους μίλησε ο Πάνος Τζόκας μέλος του ΤΓ της ΤΕ Καρδίτσας και υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας όπου τόνισε τα εξής:
Αποδεικνύεται ότι η "ανάπτυξη για όλους" που λέει η ΝΔ ή η «δικαιοσύνη παντού» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο παραμύθι, αφού τη στιγμή που οι μεγάλοι όμιλοι έβγαλαν τα άντερά τους το προηγούμενο διάστημα, την ίδια στιγμή οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ, συνολικά ο λαός μας, τσακίζονται από την ενεργειακή φτώχεια και την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, των πρώτων υλών, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, από την καθήλωση μισθών και συντάξεων, από τη γενικευμένη ανασφάλεια για κάθε ΕΒΕ και μικρή επιχείρηση που συσσωρεύει χρέη και έχει προίκα στην πλάτη της τις ρυθμίσεις των lockdown που κυριαρχούν σε κάθε επίπεδο.
Οι μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως οι εφοπλιστές, έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και άλλες ελαφρύνσεις, οι μικροί επαγγελματίες από την άλλη δεν απολαμβάνουν ούτε στοιχειώδη μέτρα στήριξης. Την ίδια στιγμή που η θηλιά της φοροληστείας και της ακρίβειας σφίγγει γύρω από τον λαιμό των μικρών επαγγελματιών, το νομοθετικό πλαίσιο ευνοεί την επέκταση των επιχειρηματικών ομίλων "που θέλουν να πάρουν ακόμα και το περίπτερο". Καθημερινά βλέπουμε τα ταμεία μας άδεια, τον τζίρο να μην υπάρχει, αλλά να είναι μόνιμες οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, την εφορία, τους μεγάλους προμηθευτές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ. Και φυσικά ξέρουμε ότι ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, χτύπησαν ρεκόρ και τα χρέη και οι κατασχέσεις και τα λουκέτα. Γι’ αυτό και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ανακούφισης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών στη Βουλή, τις οποίες δυστυχώς τα άλλα κόμματα δεν τις ψήφισαν, και για την κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος ή την κατάργηση των μεγάλων υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Π. Τζόκας αναφέρθηκε στην πείρα που έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι της Καρδίτσας, καθώς γνωρίζουν πως οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των μικρών αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, μέσα στην Πανδημία, στις κινητοποιήσεις για τις πλημμύρες, για την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.
Αντικειμενικά, επομένως, το συμφέρον των αυταπασχολουμένων βρίσκεται στην κοινή δράση και συμμαχία με τους εργάτες και τους αγρότες, το πραγματικό αντίπαλο δέος. Και γι’ αυτό απαιτείται να βελτιωθεί ο πολιτικός συσχετισμός, να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ, στον αγώνα, αλλά και στις εκλογές. Γιατί μόνο το ΚΚΕ δεν δεσμεύεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, το μεγάλο κεφάλαιο και γι’ αυτό μπορεί να πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης».

•Σε πλατιά σύσκεψη στην Σέκλιζα μίλησε ο Νίκος Τέγος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας και υποψήφιο βουλευτή Καρδίτσας. Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ισχυροποιήσουν του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Ισχυρό ΚΚΕ και αδύναμες κυβερνήσεις αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης για μικρότερες ή μεγαλύτερες λαϊκές κατακτήσεις. Μπορεί να ανοίξει δρόμος για μεγαλύτερες ανατροπές που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Τόνισε πως δεν πρέπει κανένας να υποκύψει στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς των αστικών κομμάτων και να τιμήσουν τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις της περιοχής ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.55
Σελήνη
20 ημερών
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ, επιτίθενται στην Λιβαδειά και την παραδίδουν στις φλόγες.
1824
Δύναμη 2.900 Τούρκων επιτίθεται εναντίον 700 Ελλήνων στο Ξοδάκτυλο Άρτας.
1825
Άφιξη μοίρας του αγγλικού στόλου, υπό τον φιλέλληνα Χάμιλτον, στο Ναύπλιο.
1920
Αρχίζει η προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"