Ανακοίνωση σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων για τους εργαζομένους στα ΣΜ Μασούτης

Το σωματείο στηρίζει την κινητοποίηση της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στα super market Μασούτης. Ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και για πλήρη συβάσεις που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων , είναι αγώνας επιβίωσης και αφορά το σύνολο των εργαζόμενων.

Η ημιαπασχόληση , τα ωράρια λάστιχό και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι βολική μόνο για την εργοδοσία  που με μπαλώματα και εις βάρος των αναγκών των εργαζομένων βγάζει την δουλειά. Δε είναι τυχαίο ότι οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο που συνοδεύατε με περισσότερο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Σε αυτό οι επιχειρηματικοί όμιλοι είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν ,τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτου μείγματος και προέλευσης .  Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του Σύριζα και Πασόκ υλοποιούσαν και πάσαραν ο προηγούμενος στον επόμενο όλο το αντεργατικό πλαίσιο των ελαστικών μορφών εργασίας .
Είναι οι νόμοι Αχτσιόγλου – Βρούτση , όσο και του τελευταίου νόμος Χατζηδάκη , που οι εργαζόμενοι δουλεύουν και δεν τα βγάζουν πέρα . Είναι αυτή η πολιτική που όλοι τους με θέρμη θέλουν να υπηρετήσουν ενάντια στα συμφέροντα  του εργαζόμενου λαού για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Απέναντι στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση που βιώνουμε καθημερινά ορθώνουμε ανάστημα . Οργανώνουμε την πάλη και δίνουμε την μάχη για υπογραφή κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο . Σε κάθε τόπο δουλειάς να εκφραστεί η αντίδραση με τη αδιέξοδη πολιτική που σκοτεινιάζει τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους , εργατικά σωματεία και φορείς να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στα δίκαια αιτήματα τους .
Στην κινητοποίηση την Τρίτη στις 6꞉00 μ.μ στο κατάστημα Μασούτη στην Δημοτική Αγορά

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
9 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"