Κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα αριστερών οργανώσεων & συλλογικοτήτων της Καρδίτσας

για αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ, ΜΠΛΙΝΚΕΝ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Στις 20 και 21 Φλεβάρη, ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, έρχεται στην χώρα μας και την περιοχή (Τουρκία, Ισραήλ) για να προωθήσει τα φιλοπόλεμα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αυτή η καθόλου τυχαία επίσκεψη συνιστά μεγάλη πρόκληση στα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού.

Γίνεται λίγες μόλις μέρες πριν, συμπληρωθεί ένας χρόνος (στις 24 Φλεβάρη) από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του άδικου πολέμου –στην καρδιά της Ευρώπης– που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, έχει αφήσει πολύ περισσότερους σακατεμένους και με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Τίποτα δεν δείχνει ότι αυτός ο πόλεμος πρόκειται να σταματήσει σύντομα, με τη Δύση (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ) να εξοπλίζει καθημερινά το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου και τη Ρωσία να εκτοξεύει συχνά απειλές έως και για χρήση πυρηνικών όπλων. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες, οι μεγάλες δυνάμεις χαράσσουν ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών! Και απειλούν τους ευρωπαϊκούς λαούς και τους λαούς όλου του κόσμου ακόμη και με έναν γενικευμένο, παγκόσμιο πόλεμο!

Στο φόντο αυτό η άρχουσα τάξη της χώρας μας συντάσσεται πλήρως με τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ, παραδίδει βάσεις, λιμάνια, θάλασσα και αέρα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε πλατφόρμα των πολεμικών εξορμήσεών τους και ταυτόχρονα σε στόχο και πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Κάθε ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων της κυβέρνησης ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν την πολιτική του πολέμου, προσφέροντας ζεστό χρήμα στις πολεμικές βιομηχανίες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Με φόντο αυτήν την επικίνδυνη πολεμική όξυνση, ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, καλά κρατεί. Τα επεισόδια και οι εμπλοκές έχουν γίνει ρουτίνα και η κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών επιταχύνεται. Συνολικά από το 2020 έως και το 2022 οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 89,6%, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκαν! Οι δύο χώρες οδεύουν προς εκλογές, μέσα σε ένα εθνικιστικό κλίμα και με τις αστικές τάξεις να προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια των ιμπεριαλιστών και να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στη περιοχή. Οι λαοί μας κινδυνεύουν να αλεστούν στις μυλόπετρες αντιδραστικών σχεδίων των ιμπεριαλιστικών χωρών και των αστικών τάξεων των δύο χωρών για τις θαλάσσιες ζώνες, τις εξορύξεις και τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους, και γενικότερα για αλλότρια συμφέροντα σε Αιγαίο, Κύπρο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα οι τερατώδεις εξοπλισμοί εντείνουν τις πολιτικές της φτώχειας και της ακρίβειας, ενώ το εθνικιστικό κλίμα γίνεται μοχλός προώθησης, και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, μιας λαίλαπας αντιλαϊκών μέτρων με στόχο την συντριβής των όρων ζωής, δουλειάς, ελευθεριών των δύο λαών.

Είναι ανάγκη να βγούμε στους δρόμους, να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε:
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Καρδίτσα 17/2/2023
Αριστερές οργανώσεις & συλλογικότητες της Καρδίτσας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
9 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"