Εκθεση για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του κομμουνιστή καλλιτέχνη Δημ. Γιολδάση

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της παρέμβασης επιλέγει  να αναδείξει και να εμβαθύνει πλευρές του λαϊκού πολιτισμού και να φέρει στοιχεία του πιο κοντά στον εργαζόμενο, στον αγρότη, στον αυτοαπασχολούμενο, στη γυναίκα, στο μαθητή.
Με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του κομουνιστή εικαστικού καλλιτέχνη Δημήτρη Γιολδάση (6-2-1993), η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ έχει ανακηρύξει το έτος 2023 έτος ΓΙΟΛΔΑΣΗ για να τιμήσει τη διαχρονική προσφορά του.

Σ αυτά τα πλαίσια οργανώνει έκθεση έργων του, σκίτσων, φωτογραφικού υλικού και προσωπικών αντικειμένων στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας από το Σάββατο 11 Φλεβάρη μέχρι την Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023 και σε ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης (Δευτέρα-Παρασκευή  8:00-14:00)
Το σύνολο σχεδόν των έργων που εκτίθενται προέρχεται από ιδιωτικές συλλογές συμπολιτών μας που ευγενικά παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης και τους ευχαριστούμε πολύ.
Το φωτογραφικό υλικό είναι μέρος ενός τεράστιου όγκου φωτογραφιών ποικίλης θεματολογίας από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη. Είναι γνωστό πως ο  ίδιος ο καλλιτέχνης  είχε μεγάλο πάθος με τη φωτογραφία και τα έργα  του τα αποτύπωνε πρώτα στο φιλμ. Φωτογράφιζε αστικά και αγροτικά τοπία, πρόσωπα, δραστηριότητες. Στη συνέχεια σχεδίαζε αντίστοιχα σκίτσα. Στην έκθεση εκτίθεται ένας μικρός αντιπροσωπευτικός αριθμός τους.
Σε ξεχωριστό σημείο εκτίθεται ένα αξιόλογο αρχειακό υλικό, βραβεία,  υλικά που  τεκμηριώνουν την καλλιτεχνική του διαδρομή καθώς και προσωπικά του είδη (φωτογραφικές μηχανές, φωτόμετρο κλπ).
Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν το Σάββατο 11 Φλεβάρη στις 6μμ θα μιλήσει η εικαστικός Εύα Μελά, μέλος του τμήματος πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν ορισμένες παρεμβάσεις και θα υπάρξει μουσική παρέμβαση από την κ Γιώτα Καραγιάννη, καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας
Στην έκθεση μπορούν να γίνουν ομαδικές επισκέψεις ή επισκέψεις σχολείων κατόπιν επικοινωνίας με τα τηλέφωνα:2441076080 και 24410 79937

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
9 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"