Εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2022 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του  τομέα Πληροφορικής καθώς και τμήμα μαθητών της Α’ τάξης του σχολείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη  στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από την κ. Βασδέκη Βασιλική, την κ. Κολοβού Ελένη και τον κ. Τόλο Αναστάσιο, καθηγητές τους σχολείου, έφτασαν το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.  Στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου τους υποδέχτηκε η προϊσταμένη της γραμματείας κ. Τζιμπούκα Νικολέτα, η οποία και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, για τους τομείς επαγγελματικής δραστηριοποίησης και για τα εν γένει πλεονεκτήματα που ο φοιτητής έχει σπουδάζοντας στον τομέα της Πληροφορικής.
Εν συνεχεία, εντός του χώρου του DataCenter o κ. Κουράκος Μαυρομιχάλης Ευάγγελος, διδάκτωρ του πανεπιστημίου, παρουσίασε τους κεντρικούς εξυπηρετητές της σχολής και εξήγησε τους τρόπους διακίνησης των πληροφοριών  διαμέσου αυτών. Ακολούθησε παρουσίαση τρισδιάστατων εκτυπωτών και επίδειξη των τρισδιάστατων αντικειμένων που παράγονται.
Έπειτα, εντός του εργαστηρίου Κυκλωμάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, ο κ.Τσιατούρας Γεώργιος, καθηγητής του Πανεπιστήμιου, ανέφερε  μεθόδους και τεχνικές ψηφιακής σχεδίασης  κυκλωμάτων για δημιουργία και ανάπτυξη επεξεργαστών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το τμήμα του εργαστηρίου της ρομποτικής, όπου ο κ. Κώστας Βλάχος, επίκουρος καθηγητής Ρομποτικής σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος παρουσίασαν την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Python  για δημιουργία αλγορίθμων  ανίχνευσης κίνησης σε ρομπότ , χρησιμοποιώντας αισθητήρες, κάμερες και λέιζερ και έγινε επίδειξη των κινήσεων των ρομπότ του εργαστηρίου.
Η  περιήγηση  καθηγητών και μαθητών στην εμπλουτισμένη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου καθώς και στους χώρους μελέτης και ανάγνωσης, ολοκλήρωσε την επίσκεψη της ομάδας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αφήνοντας σε όλους θετικέςεντυπώσεις και εμπειρίες, γνώσεις και εικόνες, χρήσιμες και αξέχαστες.
Τέλος, τα Ιωάννινα είναι μια πόλη με ιστορία, πολιτισμό και δοθείσης ευκαιρίας μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν μια σύντομη βόλτα στην πόλη, επισκέφθηκαν τη λίμνη Παμβώτιδα με το νησάκι, το μουσειακό συγκρότημα του  Αλή Πασσά και της Επαναστατικής περιόδου και ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος και κυρίως αντικείμενα Ηπειρωτικής ασημουργίας, αναπαραστάσεις και παρουσιάσεις ιστορικών γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.35
Δύση: 17.49
Σελήνη
17 ημερών
1821
Οι Τούρκοι καταστρέφουν τους μπαρουτόμυλους των Σπηλιοτόπουλων στην Δημητσάνα.
1822
Παραχωρείται υπό όρους αμνηστεία στους Αγιορείτες. Έτσι λήγει η επανάσταση στη Χαλκιδική.
1825
Ιδρύεται στο Ναύπλιο νοσοκομείο για τους τραυματίες αγωνιστές.
1828
Ορκίζεται στην Αίγινα η Κυβέρνηση του Καποδίστρια.
1867
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Γεώργιο Διβόλη.
1878
Έλληνες επαναστάτες δρουν κατά των Τούρκων στη Δυτική Μακεδονία.
1897
Τμήμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος απελευθερώνει την Αγιά και τους οχυρούς τουρκικούς στρατώνες Λειβαδίων.
1944
Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες στα Ριζανά Σερρών.
1956
Στην Αμμόχωστο οι Άγγλοι σκοτώνουν τον μαθητή Πέτρο Γιαλλούτσο, που ήταν σημαιοφόρος σε διαδήλωση.
1957
Στο Προδρόμι Κύπρου οι Άγγλοι σκοτώνουν τον επικηρυγμένο μαθητή Γ. Παπαβερκίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"