Κώστας Παπαδάκης: Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει αποφασιστικά η σύγκρουση με το σάπιο σύστημα του κέρδους
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Λεοντάρι Καρδίτσας, η εκδήλωση - συζήτηση της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ κόντρα στην εμπορευματοποίηση του νερού, κόντρα στο σάπιο σύστημα του κέρδους και της διαφθοράς». Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στη βιομηχανία ρουσφετιών, εξαγοράς, πελατειακών σχέσεων και «παράνομων» επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, όπως από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το ΚΚΕ». Μάλιστα αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες και τα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτών από το 1994 μέχρι και σήμερα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αγώνες, σήμερα θα ήταν στο στόχαστρο οι αγρότες, θα τους κατηγορούσαν ότι "θέλουν να κάθονται και να παίρνουν επιδοτήσεις". Αυτοί οι αγώνες όμως, από τότε κατήγγειλαν ότι στο πλαίσιο της ΚΑΠ προωθήθηκε η αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή, ενώ διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις αρνιόντουσαν να υλοποιήσουν το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος να συνδέονται οι επιδοτήσεις με την πραγματική παραγωγή και το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο. Είναι επομένως πρόκληση να παριστάνουν τους ανήξερους ή να κάνουν ότι "πέφτουν από τα σύννεφα" όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα».
Μιλώντας, δε, για την παρέμβαση της ΕΕ και της Ευρωπαίας εισαγγελέα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απάντηση που έδωσε ο επίτροπος Χάνσεν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι ο προσανατολισμός της ευρωενωσιακής ΚΑΠ "στην αγορά" που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών - κτηνοτρόφων και στη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια. Γιατί με την ΚΑΠ οδηγήθηκαν στην εξάρτηση από τις ενισχύσεις, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος παραγωγής και στις πολύ χαμηλές τιμές με τις οποίες αρπάζουν την παραγωγή τους οι αγροτοβιομήχανοι και οι έμποροι».
Ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι «η Κομισιόν ξεκάθαρα κάνει λόγο για "μελλοντική στοχευμένη" ΚΑΠ, και με αυτό δεν εννοεί ότι οι ενισχύσεις θα πάνε στους πραγματικούς δικαιούχους, αλλά προαναγγέλλει περαιτέρω "κουτσούρεμα" ακόμα κι αυτών των ήδη μειωμένων ενισχύσεων που έφταναν στους παραγωγούς, μπροστά στα σχέδια της ΕΕ για την πολεμική οικονομία και την "ανταγωνιστικότητα" των μεγάλων ομίλων. Άλλωστε, όσα κονδύλια κόβονται από την ΚΑΠ με βάση το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για τα έτη 2028 - 2034 δίνονται στον Ζελένσκι και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».
Επίσης αναφέρθηκε στους διάφορους «φραπέδες» και «χασάπηδες», αναφέροντας ότι «ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι. Όλοι αυτοί ήταν και είναι οι μεγαλύτεροι πολέμιοι των μπλόκων και των κινητοποιήσεων, αποτελούσαν και αποτελούν μηχανισμούς παρέμβασης των διάφορων κυβερνήσεων των μεγαλοαγροτών και βιομηχάνων στο αγροτικό κίνημα».
Μιλώντας για τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται και αυτή τη χρονιά με την έλλειψη αρδευτικού νερού, ο Κ. Παπαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «και για αυτό το πρόβλημα οι ευθύνες βρίσκονται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Είναι συγκεκριμένα η λογική του "κόστους - οφέλους", η προσπάθεια να μετατραπεί το νερό σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα και να διασφαλιστεί η κερδοφορία των ΑΕ που θα αναλάβουν τη διαχείρισή του. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, χωρίς ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης, για νερό κοινωνικό αγαθό για τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, και όχι εμπόρευμα στα χέρια των ομίλων!».
Υπογράμμισε ότι «είναι ουτοπία ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα μοιραστούν τα κέρδη τους με το λαό. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για να απαλλαγούν οι βιοπαλαιστές αγρότες από το βάσανο της επιβίωσης, να ζήσουν όπως τους αξίζει, με βάση τις ανάγκες τους οι λαϊκές οικογένειες στην ύπαιθρο και στα χωριά. Όσο και αν είναι απαραίτητοι οι αγώνες που δίνουν μια ανάσα ανακούφισης, αυτοί από μόνοι τους δεν αρκούν. Χρειάζεται να δυναμώσει η σύγκρουση με το σάπιο κράτος των μεγαλοβιομηχάνων και των μονοπωλίων, με την ΕΕ, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους απέναντι στον κοινό τους αντίπαλο. Με το δυνάμωμα της οργάνωσης, στους Αγροτικούς Συλλόγους, στα σωματεία, σε άλλους μαζικούς φορείς μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση διεξόδου και ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος, είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του λαού. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα η αγανάκτηση αλλά και η ανησυχία για όσα ζείτε να γίνουν συμμετοχή και δράση στον αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Να συναντηθούμε στον δρόμο της ανατροπής, κόντρα στο σύστημα της αδικίας, της σαπίλας και των πολέμων για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».
Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση όπου αναδείχτηκε η αγωνία των αγροτών και των οικογενειών τους για όσα ζουν καθημερινά.
|
![]() |
||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|