Συνάντηση της Προξένου ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας Β. Πανταζοπούλου με τον Κ. Αγοραστό

Οργανώνεται επίσημη επίσκεψη με αξιωματούχους και επιχειρηματίες  της Κένυας  στη Θεσσαλία

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσημης επίσκεψης Αντιπροσωπείας Περιφερειαρχών από την Κένυα το αμέσως επόμενο διάστημα στην Θεσσαλία, η Πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία Βίκυ Πανταζοπούλου, επισκέφθηκε την Λάρισα φιλοξενούμενη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρόσκλησης προς την Πρόεδρο του Συμβουλίου των Περιφερειαρχών της Κένυας  Anne Waiguru, τον Περιφερειάρχη της  Kirinyaga, καθώς και τον κ. Ahmed Abdullahi, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Περιφερειαρχών και Περιφερειάρχη του Wajir οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν την περιοχή συνοδευόμενοι από συνεργάτες, μέλη των τοπικών κοινοβουλίων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων και από τις δύο πλευρές. Η Πρόξενος προσέφερε κεραμικό της περιοχής Kissi δημιουργημένο από soapstone καθώς και το εξαιρετικό εξαγώγιμο προϊόν της Κένυας τσάι Sasini. Ο  Περιφερειάρχης από την πλευρά του δώρισε στην Πρόξενο  έκδοση της Θεσσαλίας με ιστορικά, πολιτιστικά και λαογραφικά  στοιχεία.
Η Πρόξενος στην επίσκεψή της συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο -Κενυατικού Επιμελητήριου Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας Τουρισμού & Πολιτισμού  Κατσικέα Βασίλειο, εξειδικεύοντας το αντικείμενο της επικείμενης επίσημης επίσκεψης σε τομείς που αφορούν κυρίως σε ενέργεια, τουρισμό, κατασκευές, αγροτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανίες, βιομηχανίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, οινοποιία, θερμοκήπια, πλαστικά άρδευσης, ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων.
Η επίσημη επίσκεψη προσδοκά να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των οικονομικών, εμπορικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και τουριστικών σχέσεων της Κένυας με την Ελλάδα και ειδικότερα την περιοχή της Θεσσαλίας, ακολουθώντας τις ήδη πετυχημένες αποστολές στην Αττική και την Πελοπόννησο το 2021.
Κατά την σύντομη παραμονή της στην πόλη η Πρόξενος είχε επαφές με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και επισκέφθηκε συνοδευόμενη και από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Παπαλέξη επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.51
Πανσέληνος
323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1397
Ο Γιακούπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι.
1789
Ο Λάμπρος Κατσώνης νικά τον τουρκικό στόλο έξω από την Τήνο.
1821
Σφαγές Ελλήνων σε Σμύρνη και Μοσχονήσια από τους Τούρκους.
1824
Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας και Ράγκος επιτίθενται κατά της Σκουληκαριάς Άρτας.
1906
Φονεύεται στις φυλακές Μοναστηρίου ο Μακεδονομάχος Φ. Σερόνης.
1941
Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Κάνδανο Χανίων και ανασκάπτουν το χωριό εκ θεμελίων.
1942
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου 62 προκρίτους της πόλεως Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"