Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, και ώρα 6:30 μ.μ., συνεδριάζει δια ζώσης, το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, για τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (εισ.: κ. δήμαρχος)

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο Δίκτυο “Πίνδος” (εισ.: κ. δήμαρχος)

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση πρακτικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έτους 2021 (εισ: πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της 8ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Καρδίτσας οικονομικού έτους 2022 (εισ: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας – διευθυντής οικονομικών Κων. Κορκόντζελος)

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επί της έκθεσης επίτευξης στόχων προϋπολογισμού Β' τριμήνου 2022 (εισ: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας – διευθυντής οικονομικών Κων. Κορκόντζελος)

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επί της εκτέλεσης προϋπολογισμού και στοιχείων ισολογισμού Β' τριμήνου 2022 (εισ: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας – διευθυντής οικονομικών Κων. Κορκόντζελος)

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με συνομολόγηση συμπληρωματικού επενδυτικού δανείου με το ΤΠ&Δ για τη χρηματοδότηση του έργου “Αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου και των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη” από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας – διευθυντής οικονομικών Κων. Κορκόντζελος)

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διάθεση ποσού από την ΣΑΤΑ του Δήμου Καρδίτσας έτους 2021 για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων Α/βαθμιας Εκπαίδευσης (εισ: αντιδήμαρχος Στ. Θεολόγης)

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με λύση σύμβασης μίσθωσης κενωθέντος περιπτέρου πριν την ημερομηνία λήξης της (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με απευθείας εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην COSMOTE A.E για εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση σύνδεσης του κτιρίου του Aναψυκτηρίου στο Πάρκο Παυσιλύπου με το δίκτυο φυσικού αερίου (εισ: αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης)

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθορισμό τιμής μονάδας για προσκύρωση δημοτικής έκτασης (από παλιό δημοτικό αύλακα) σε ιδιοκτησία  στο ΟΤ 23 (οδός Μ. Αλεξάνδρου) (εισ: αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης)

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθορισμό τιμής μονάδας για προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην τελική ιδιοκτησία  02  του Ο.Τ. Γ 1352 (Φιλίππου Παν.) (εισ: αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης)

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί αγροτικής οδού στην υπό αδειοδότηση επιχείρηση «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΤΕΝΙΣ) ΜΕ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ» στην εκτός σχεδίου περιοχή, εκτός αναδασμού και εντός του ΓΠΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  (εισ: αντιδήμαρχος Παν. Σβερώνης)

15. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ίδρυση νέας λαϊκής αγοράς και καθορισμό του αριθμού των θέσεων των πωλητών σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 4849/2021 (εισ.: αντιδήμαρχος Ολ. Μακρή)

16. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διατήρηση κενωθέντος περιπτέρου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Καρδίτσας (πλατεία Στρατολογίας) (εισ.: αντιδήμαρχος Ολ. Μακρή)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, παρακαλούμε για χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΘΩΜΑΣ ΚΟΝΤΟΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.30
Δύση: 19.02
Σελήνη
10 ημερών
1590
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Μακάριο στην Προύσα.
1825
Ο οπλαρχηγός Αθαν. Σκουρτανιώτης και 45 παλικάρια πυρπολούνται σε εκκλησία στο Μαυρομάτι Θηβών.
1826
Ο Μακρυγιάννης τους τρέπει σε φυγή Τουρκαλβανούς που επιτέθηκαν στην Ακρόπολη.
1907
Τα ανταρτικά σώματα των Οπλαρχηγών Παπαβιέρου και Κατσίγαρη προσβάλλουν το χωριό Παπαδιά Μοριχόβου.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός Θεσσαλίας απελευθερώνει την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη.
Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου διέρχεται τον Άραχθο και καταλαμβάνει την τοποθεσία Γριμπόβου.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες κατοίκους της Δράμας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.