altΗ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ έχει διαδραματίσει διαχρονικά, δίχως καμία αμφιβολία, τον πιο σπουδαίο ρόλο στην ορεινή μας περιοχή. Αποτέλεσε τον πραγματικό στυλοβάτη κάθε οικογένειας στο δυσπρόσιτο τούτο τόπο.
Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως υπήρξε για τις επόμενες γενιές ο φάρος παραδειγματισμού, το πιο οικείο πρόσωπο υποδειγματικής αντιμετώπισης κάθε κακουχίας, η αστείρευτη πηγή έμπνευσης για την αποτελεσματική διαχείριση όλων των δυσκολιών.

Αν προσμετρήσει κανείς και τις επικρατούσες συνθήκες κατά τις περασμένες ιδίως δεκαετίες στην κακοτράχαλη γενέθλια πατρίδα, αυτονόητα μπορεί ευλαβικά να αντιληφθεί το μέγεθος της προσφοράς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Αργιθέας και να προσδώσει με τη δέουσα ταπεινότητα τον προσήκοντα σεβασμό και θαυμασμό.
Ύστερα από όλες αυτές τις αντικειμενικές παραδοχές, η Διοίκηση του Δήμου Αργιθέας αποφάσισε να τιμήσει την ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ μέσα από μία ξεχωριστή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί (εξ αναβολής από πέρυσι το καλοκαίρι) το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023 (ώρα 20.00) στην πλατεία του Παλαιοχωρίου της Τοπικής Κοινότητας Φουντωτού. Για την ακρίβεια, θα κάνει πράξη την ιδέα του αείμνηστου Δημήτρη Γρίβα για την υλοποίηση μίας τέτοιας δράσης και φυσικά θα την αφιερώσει στη μνήμη του.
Το συντονισμό θα αναλάβει εθελοντικά μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές Αργιθεάτισσες, μια γυναίκα με αξιοσημείωτο δυναμισμό και αποδεδειγμένη διάθεση για συνεισφορά, η Χαρίκλεια Μακρυγιάννη. Άλλωστε η Χαρίκλεια, μαζί με τον ακούραστο πρωτεργάτη Δημήτρη Γρίβα αποτέλεσαν το δίδυμο που συνέλαβε την ιδέα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και ξεκίνησε τη συλλογή των πρώτων στοιχείων.
Με την παρούσα ανακοίνωση, λοιπόν, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενη και κάθε ενδιαφερόμενο να πλαισιώσει το εγχείρημα με επιπρόσθετες ιδέες, προτάσεις, φωτογραφικό υλικό, βίντεο και κάθε είδους βοήθεια.

Για κάθε σκέψη μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τη Χαρίκλεια Μακρυγιάννη στο τηλέφωνο 6973368403 ή στο email: charikleiamakrygianne@gmail.com.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.22
Σελήνη
10 ημερών
1180
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μανουήλ Α΄ Κομνηνός. Τον διαδέχεται ο υιός του Αλέξιος Β΄ Κομνηνός.
1369
Τα Ευρωπαϊκά χριστιανικά στρατεύματα ηττώνται από τους Τούρκους, υπό τον Βαγιαζήτ, στην μάχη της Νικοπόλεως.
1822
Οι αντιπρόσωποι των επαρχιών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος ανακηρύσσουν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο Αρχιστράτηγο.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχεί κοντά στην Χίο τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ.
1867
Ο μέγας βεζύρης Αλή πασάς φθάνει στην Κρήτη και απευθύνει στους Έλληνες επαναστάτες προκήρυξη του σουλτάνου για συνθηκολόγηση.
1908
Συγκέντρωση του λαού των Χανίων στην πλατεία του Άρεως και κήρυξη της ενώσεως της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα.
1923
Οι Ιταλοί αποχωρούν από την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"