altΓράφει η Παναγιώτα Βράντζα*

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ακούσαμε πολλές φορές τη φράση «με εντολή Μητσοτάκη».

Από δημοσιογράφους, από κυβερνητικά στελέχηκαι από βουλευτές σε ομιλίες τους στη βουλή αλλά και στα καφενεία της εκλογικής τους περιφέρειας.

Από τη διαχείριση της πανδημίας, μέχρι τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, για εθνικά ζητήματα, αλλά και για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους (2019) την εντολή έπρεπε να δώσει ο «αποφασιστικός» και «δυναμικός» πρωθυπουργός.

Ακόμη και για τον «ΙΑΝΟ» στην Καρδίτσα ακούσαμε από τοπικούς αξιωματούχους, ότι το σχεδιασμό της αποκατάστασης των καταστροφών θα αναλάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μετά από δύο χρόνια ήρθε η ΤΕΡΝΑ. Προφανώς «με εντολή»!!!

Με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκείνον περί «επιτελικού κράτους» τον Αύγουστο του 2019, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) υπάγεται στην Προεδρία της κυβέρνησης, η οποία υπάγεται στον πρωθυπουργό.

Με φωτογραφική τροπολογία, αφού ο εκλεκτός του Πρωθυπουργού για τη θέση δεν πληρούσε ούτε καν τα τυπικά προσόντα (πτυχίο πανεπιστημίου), διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κοντολέων, με εντολή, επιθυμία και απόφαση Μητσοτάκη.

Τρία χρόνια μετά ο ίδιος επικεφαλής της ΕΥΠ παραιτείται εν μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών, ξανά με εντολή Μητσοτάκη. «Ο επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων υπέβαλε την παραίτησή του μετά από λανθασμένες ενέργειες που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια νόμιμων διαδικασιών υποκλοπών» ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού!

Την ίδια μέρα, λίγες ώρες νωρίτερα, υποβάλει την παραίτησή του και ο στενός συνεργάτης, ανεψιός και «εξ’ απορρήτων» του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.
Δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τεκμηριώνουν επιχειρηματικές συναλλαγές του κ. Δημητριάδη με εταιρίες στις οποίες ανήκει το λογισμικό Predator, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι δηλώσεις του Μαξίμου για τις παραιτήσεις, είναι τουλάχιστον φαιδρές. Τοξικό κλίμα, νόμιμες παρακολουθήσεις με εισαγγελική εντολή, αίτημα παρακολούθησης από υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών (οι οποίες διαψεύστηκαν από τις ξένες χώρες), «ανακριβείς ενέργειες»κλπ., κλπ.

Αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι (αυτοί που κατρακύλησαν τη χώρα στην 108η θέση για την ελευθερία του τύπου) προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, δημοσιογράφων και πολιτικών, δεν έγιναν με εντολή Μητσοτάκη και μας διαβεβαιώνουν ότι ο «παντοδύναμος» Πρωθυπουργός μας δεν γνώριζε τίποτα.

Αν ήταν αστείο θα είχε παρατραβήξει, είναι όμως τραγικό.Η δημοκρατία δεν αντέχει άλλες «εντολές Μητσοτάκη», ούτε άλλα διαγγέλματα. Η κυβέρνηση του έχασεκαι τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της. Εξαιτίας του ο Ελληνικός λαός κινδυνεύει να χάσει κατακτήσεις δεκαετιών που αφορούν στη δημοκρατία και το δικαίωμα στην ενημέρωση και την αλήθεια.

Ο μόνος δρόμος που απομένει για τον Κ. Μητσοτάκη είναι να παραιτηθεί. Όχι για να σώσει την αξιοπρέπειά του,αυτή την έχασε ανεπιστρεπτί. Αλλά για να σωθεί η αξιοπρέπεια της χώρας και να βγει από τις επικίνδυνες ατραπούς που την έχει οδηγήσει.
Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στη δημοκρατική νομιμότητα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και άμεσες ανόθευτες εκλογές, ώστε νααπαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνησητης μεταπολεμικής ιστορίας της.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-Πρ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.