Ζητούν παρέμβαση για να δοθούν αποζημιώσεις λόγω Daniel

Με μηλοπαραγωγούς και καστανοπαραγωγούς του Δήμου Αγιάς ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχαν σήμερα εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγρότες από το Δήμο Αγιάς συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη  Γκουντάρα.  Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν  οι καταστροφές του Daniel και ειδικότερα οι  μηλοπαραγωγοί και καστανοπαραγωγοί ζήτησαν την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  κ. Δημήτρη Κουρέτα προς το αρμόδιο υπουργείο ώστε να  ενταχθούν και αυτοί  στο καθεστώς των αποζημιώσεων  όπως  οι παραγωγοί  της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού « ΚΙΣΣΑΒΟΣ»  Γιώργος Ζέικος τόνισε πως ο Δήμος Αγιάς δέχθηκε ακριβώς τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα με τη Μαγνησία. Εκεί ωστόσο  δόθηκαν   αποζημιώσεις από  τον ΕΛΓΑ  με χρήματα από το ταμείο Αρωγής  χωρίς έλεγχο και εξατομίκευσή και συγκεκριμένα 500 ευρώ ανά στρέμμα στα μήλα και 200 ευρώ ανά στρέμμα στα κάστανα  και μόνο  για το 70% της ζημιάς . Οι παραγωγοί ζητούν την άρση – όπως τονίζουν – της αδικίας και να δοθούν και στους παραγωγούς της Αγιάς τα αντίστοιχα ποσά».
Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα καθώς λόγο daniel  υπήρξαν προβλήματα στη  συγκομιδή ενώ για ένα  μήνα  έκλεισε και ο οδικός  άξονας Αγιάς - Λάρισας προκαλώντας προβλήματα και στη διάθεση του προϊόντος.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα άμεσα στους αρμόδιους υπουργούς και  σε δεύτερο χρόνο ζήτησε από τους παραγωγούς να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον των καλλιεργειών τους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.53
Δύση: 19.04
Σελήνη
6 ημερών
1803
Οι Τούρκοι σκοτώνουν πολλούς πολιορκημένους και αιχμαλωτίζουν πολλούς Μποτσαραίους στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
1822
Επιτιθέμενος στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται ο φιλέλλην Γάλλος αξιωματικός Βαλέστ.
1824
Ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον Τοπάλ φθάνει στο Νεόκαστρο.
1828
Ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Νικόλαος ο Α΄ κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"