Το περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη ΔΕΘ επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

Τους ισχυρούς δεσμούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  με την Περιφέρεια υπογράμμισε κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. O Περιφερειάρχης συναντήθηκε με καθηγητές και φοιτητές και ενημερώθηκε για τα ερευνητικά έργα των ομάδων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που φιλοξενούνται στην έκθεση.

Ο εκθεσιακός χώρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φιλοξενεί ζωντανές επιδείξεις διαφόρων επιστημονικών και τεχνολογικών εφαρμογών, βίντεο με προβολή σημαντικών επιτευγμάτων του ιδρύματος, ηλεκτρονική παρουσίαση Ακαδημαϊκών Τμημάτων και σύγχρονων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και έντυπο υλικό. Ανάμεσα στις δράσεις που παρουσιάζονται είναι το μονοθέσιο της Ομάδας Κένταυρος, η εταιρεία Foodoxy’s, βιολειτουργικά τρόφιμα αλλά και η εφαρμογή fuel.gr. Ο Περιφερειάρχης  συνεχάρη τους φοιτητές της ομάδας Κένταυρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η οποία και φέτος διακρίθηκε σε διαγωνισμούς Formula Student στο εξωτερικό, με το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της, «Ελοψ».

«Έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας,  σοβαρή και ειλικρινή συνεργασία επί της ουσίας και χαιρόμαστε που το  Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει  άλματα προόδου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου χρηματοδοτεί ερευνητικά, ευρωπαϊκά προγράμματα, σύγχρονες κτιριακές  υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις και την προμήθεια απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.55
Σελήνη
20 ημερών
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ, επιτίθενται στην Λιβαδειά και την παραδίδουν στις φλόγες.
1824
Δύναμη 2.900 Τούρκων επιτίθεται εναντίον 700 Ελλήνων στο Ξοδάκτυλο Άρτας.
1825
Άφιξη μοίρας του αγγλικού στόλου, υπό τον φιλέλληνα Χάμιλτον, στο Ναύπλιο.
1920
Αρχίζει η προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"