Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΕΚΑΒ για μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών

Μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την σωστή παροχή  πρώτων βοηθειών - επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας  ξεκινά σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα αφορά  στην εκπαίδευση  του προσωπικού  στην Περιφέρεια και στους Δήμους, σε άλλους εργασιακούς χώρους, σε σχολεία αλλά και σε πολίτες.

Το πλαίσιο της συνεργασίας συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον  αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη.
Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός για την ανέγερση Νέου Κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λάρισα,  με στόχο να  ωριμάσουν οι μελέτες ώστε το έργο να μπορεί να ενταχθεί στη νέα Προγραμματική Περίοδο  του ΕΣΠΑ 2021-2027, το θέμα των αεροδιακομιδών και ο σχεδιασμός εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου όπου καταγράφονται αυξημένες ανάγκες  παροχής  προνοσοκομειακής βοήθειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ  Βασιλική  Δημητροπούλου, ο διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κωνσταντίνος  Σταμνάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας.  Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας παραδόθηκαν   πρόσφατα  10 νέα ασθενοφόρα  πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένονται ακόμη 13 ασθενοφόρα και 4 Κινητές Μονάδες που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και  το έργο του ΕΚΑΒ.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"