Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΕΚΑΒ για μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών

Μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την σωστή παροχή  πρώτων βοηθειών - επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας  ξεκινά σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα αφορά  στην εκπαίδευση  του προσωπικού  στην Περιφέρεια και στους Δήμους, σε άλλους εργασιακούς χώρους, σε σχολεία αλλά και σε πολίτες.

Το πλαίσιο της συνεργασίας συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον  αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Κουτσουμπέλη.
Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός για την ανέγερση Νέου Κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λάρισα,  με στόχο να  ωριμάσουν οι μελέτες ώστε το έργο να μπορεί να ενταχθεί στη νέα Προγραμματική Περίοδο  του ΕΣΠΑ 2021-2027, το θέμα των αεροδιακομιδών και ο σχεδιασμός εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου όπου καταγράφονται αυξημένες ανάγκες  παροχής  προνοσοκομειακής βοήθειας. Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ  Βασιλική  Δημητροπούλου, ο διευθυντής του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κωνσταντίνος  Σταμνάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας.  Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας παραδόθηκαν   πρόσφατα  10 νέα ασθενοφόρα  πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένονται ακόμη 13 ασθενοφόρα και 4 Κινητές Μονάδες που θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και  το έργο του ΕΚΑΒ.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
8 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"