Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μαθητές του Erasmus+ «FUTURE IS IN US»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας διοργάνωσαν, την Τετάρτη 7 Απριλίου, δράση υποδοχής μαθητών και καθηγητών, που βρίσκονται στη Λάρισα, από την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία στα πλαίσια της 3ης εκπαιδευτικής συνάντησης του προγράμματος Erasmus+ «FUTURE IS IN US», που φιλοξενείται στο δημοτικό σχολείο  Ανάβρας στην  Αγιά Λάρισας.

Τους μαθητές υποδέχθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας Πινακάς Βασίλειος, ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μπίλλης Απόστολος καθώς και η εκπρόσωπος του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας Κατσιάκου Φωτεινή. Οι  φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές συνοδεύονταν επίσης από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του προγράμματος του σχολείου της Ανάβρας Νάστο Γιώργο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας Βασίλειος Πινακάς, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας,  μίλησε για τη Θεσσαλία και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στους τομείς δραστηριοποίησής της και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τους νέους. Επίσης, αναφέρθηκε σε δράσεις της Περιφέρειας, για την ανάδειξη της ποικιλομορφίας των προορισμών της  Θεσσαλίας που προσελκύουν  επισκέπτες  όλο τον χρόνο. Ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μπίλλης Απόστολος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία που έχει για την Περιφέρεια Θεσσαλίας  ο τομέας της αγροτικής παραγωγής. H Κατσιάκου Φωτεινή σύστησε  στους μαθητές το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας το οποίο στα πλαίσια των δράσεων του υποστηρίζει τα προγράμματα ERASMUS.
Στο τέλος οι μαθητές παρέλαβαν από τους  κ.κ. Πινακά και  Μπίλλη αναμνηστικά δώρα από το  Europe Direct και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την προτροπή να επισκεφτούν ξανά τη Θεσσαλία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
9 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"