Στη Λάρισα η ευρωπαϊκή Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής ECON προσκεκλημένη του Περιφερειάρχη

Τη Λάρισα επισκέπτεται το Μάιο η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής (ECON) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, αποδεχόμενη πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και μέλους της ECON Κώστα Αγοραστού.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής των ενισχύσεων της Ε.Ε. για τις MME και την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στην περίοδο της πανδημίας COVID-19» τα μέλη της Επιτροπής πρόκειται να επισκεφτούν καινοτόμες επιχειρήσεις της Λάρισας που έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να ενημερωθούν για τα προγράμματα και τις δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει βραβευτεί από την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης με την κορυφαία διάκριση «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης», σε έμπρακτη αναγνώριση του στρατηγικού σχεδίου και της συντονισμένης δράσης της, στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που επιλέχτηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών ως Ευρωπαϊκός Περιφερειακός Κόμβος Reg HUB, για την παρακολούθηση πολιτικών της Eυρωπαϊκής Επιτροπής σε τομείς όπως η κλιματική κρίση, το περιβάλλον και οι δημόσιες συμβάσεις.

Ο ρόλος και το έργο της ECON
Η ECON είναι μία από τις 6 Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με αρμοδιότητες που καλύπτουν μεταξύ άλλων τους τομείς της βιομηχανικής πολιτικής και Βιομηχανίας 4.0, των δημοσίων επενδύσεων, των δημοσίων συμβάσεων, του διεθνούς εμπορίου, της ψηφιακής αγοράς, της πολιτικής για τις ΜΜΕ και την επιχειρηματικότητα και τη φορολογική πολιτική. Η Γραμματεία της ECON είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα απονομής του βραβείου Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια (ΕΕΠ), το οποίο επιβραβεύει τις περιφέρειες της Ε.Ε. με το πιο αξιόπιστο, προορατικό και πολλά υποσχόμενο όραμα και την πλέον καινοτόμο επιχειρηματική στρατηγική.
Η Επιτροπή ECON είναι επίσης αρμόδια για το «Δίκτυο περιφερειακών κόμβων για την αξιολόγηση της υλοποίησης των πολιτικών της Ε.Ε. RegHub». Το RegHub αποτελεί πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν τοπικοί και περιφερειακοί φορείς μέσω διαβουλεύσεων για τη συλλογή των εμπειριών τους όσον αφορά την υλοποίηση των πολιτικών της Ε.Ε. Η Επιτροπή ECON διαχειρίζεται την Ευρυζωνική Πλατφόρμα, η οποία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την προώθηση της διάδοσης της ευρυζωνικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας σε όλες τις ευρωπαϊκές Περιφέρειες.
Η επιτροπή ECON διαδραματίζει επίσης ηγετικό και συντονιστικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ της ΕτΠ και του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Τέλος, μέσω ερευνών, μελετών και αναλύσεων, η γραμματεία της ECON βοηθά τα μέλη της να παρακολουθούν τις τρέχουσες τάσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις και Περιφέρειες και να εντοπίζουν τις βέλτιστες πρακτικές σε διάφορους τομείς πολιτικής.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"