“Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι κοινός με τους εργαζόμενους”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας ,από κοινού με την μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτρόφους που αγωνίζονται για την επιβίωση.

Διώχνονται από τα χωράφια τους γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα εφόδια, στα καύσιμα και ταυτόχρονα εξαναγκάζονται να πουλούν τον κόπο τους φθηνά, τα προϊόντα τους σε τιμές εξευτελιστικές.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες αλλά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Καλούμε τους  εργαζόμενους, άνεργους , τις γυναίκες , τους συνταξιούχους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες και να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Οι αγρότες θέλουν να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια. Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματός τους. Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι΄αυτό διεκδικούμε ΣΣΕ με ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών μας.
Την ίδια ώρα που οι αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλήσουν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους σε εξευτελίστηκες τιμές , μη μπορώντας να καλύψουν το κόστος παραγωγής , σε όλους εμάς οι τιμές των προϊόντων  έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα. Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.
Η συμμαχία εργατιάς-αγροτιάς σφυρηλατήθηκε στους δρόμους του αγώνα για αξιοπρεπή ζωή , για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας . Ο αγώνας των αγροτών στα μπλόκα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας είναι αγώνας που εκφράζει τις αγωνίες και της ανάγκες όλου του λαού .
Είναι αμέτρητες φορές που το αγροτικό κίνημα της περιοχής φώτισε σαν φάρος όλους εμάς , για το πώς κερδίζεται ένας αγώνας όταν στοχεύει στη ρίζα του προβλήματος βάζοντας τις ανάγκες μας μπροστά , όπου κατακτήσεις του αγροτικού κινήματος ήταν προς όφελος όλου του λαού και της κοινωνίας.
ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ –ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΦΙΑ !

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.01
Δύση: 18.19
Τελευταίο Τέταρτο
1770
Οι Μανιάτες αναγκάζουν την τουρκική φρουρά της Πύλου να παραδοθεί και απελευθερώνουν την πόλη.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης συγκροτεί στην Μολδοβλαχία τον "Ιερό Λόχο".
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι του Πειραιώς επίθεση του Κιουταχή.
1878
Σε αντίποινα για την επανάσταση στην περιοχή Πιερίας, οι Τούρκοι πυρπολούν το Λιτόχωρο.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός κυριεύει εξ εφόδου τα στενά της Κλεισούρας και απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο και το Δέλβινο.
1957
Ηρωικός θάνατος του Γρηγορίου Αυξεντίου, που πολέμησε επί ώρες μόνος κατά ισχυράς αγγλικής δυνάμεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"