Ειδήσεις

Παρών στην πρόκληση της Α1 ΕΣΚΑΘ με την ίδια φιλοσοφία ο Απόλλων Καρδίτσας!

altΑντιμέτωπος με την πρόκληση της Α1 ΕΣΚΑΘ είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Απόλλων Καρδίτσας.
Το αντρικό τμήμα της τοπικής ομάδας θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του νομού μας στη μεγαλύτερη κατηγορία της Θεσσαλίας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια και οι «κυανόλευκοι», με αναλλοίωτη φιλοσοφία αλλά και διάθεση να κεφαλαιοποιήσουν την περυσινή παλικαρίσια άνοδο, δηλώνουν παρόντες σε αυτή τη σπουδαία δοκιμασία.

Η επερχόμενη συμμετοχή, λοιπόν, στη νέα κατηγορία είναι επιβράβευση της προσπάθειας του προπονητικού επιτελείου αλλά και των αθλητών ολόκληρης την προηγούμενης διετίας. Ασφαλώς, αποτελεί και μία ένδειξη αναγνώρισης και απόδοσης σεβασμού στο κύρος και την αξιοπιστία των διοργανώσεων της ΕΣΚΑΘ.
Η νέα πραγματικότητα φέρνει τον Απόλλωνα σε αχαρτογράφητα νερά, σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα 15 ομάδων, 30 αγωνιστικών με υψηλό ανταγωνισμό, ιστορικούς, λαοφιλείς συλλόγους με βαριά παράδοση και μακρά διαδρομή στις εθνικές κατηγορίες. Τα νερά στα οποία εισέρχεται η ομάδα είναι αχαρτογράφητα, αλλά το πλήρωμα είναι αποφασισμένο να παλέψει και να αξιοποιήσει ό,τι βρει μπροστά του.
Με τα παραπάνω ως γνώμονα, ο Απόλλων επέλεξε τη διατήρηση ολόκληρου του περυσινού κορμού του ρόστερ, όπως επίσης και τον πρωτεργάτη της επιτυχίας στο «τιμόνι» του, Σπύρο Παππά, αποδίδοντας εμπιστοσύνη σε ένα πλάνο τριετίας που βαδίζει ήδη στον τρίτο χρόνο του. Πλάνο το οποίο στηρίχθηκε και στηρίζεται στην ομοιογένεια, την εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό, με τα γνωστά αποτελέσματα εντός κι εκτός γηπέδου. Οι προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν, τονώνουν την εντοπιότητα αλλά κυρίως ενισχύουν το χαρακτήρα και την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, πάντα σε σχέση με αυτό που επιθυμεί να παρουσιάσει στο γήπεδο. Το ρόστερ υπάρχουν αθλητές με εμπειρία από την Α1 ΕΣΚΑΘ αλλά και υψηλότερες κατηγορίες, ενώ εντάχθηκαν και παίκτες με προοπτική και διάθεση εξέλιξης. Σε αυτό το μοτίβο, εξετάζεται η προσθήκη 1-2 ακόμη αθλητών, εφόσον υπάρξει κάποια επιλογή συνυφασμένη με τους στόχους και το χαρακτήρα της ομάδας, ώστε το αγωνιστικό παζλ να συμπληρωθεί αρμονικά και να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και αξιόμαχο στο φίλαθλο κοινό της πόλης μας.
Σε όλο αυτό το εγχείρημα, δε λείπει ο ενθουσιασμός, αλλά ταυτόχρονα η πλήρης επίγνωση του βαθμού δυσκολίας που η ομάδα καλείται να ανταπεξέλθει. Με ταπεινότητα, σοβαρότητα και με την ευχή ότι η τοπική κοινωνία και οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, η οποία δεν έχει σκοπιμότητες, κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ουσιαστικά στοχεύει στο να δώσει έμφαση στις αρχές που πρεσβεύει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο, η προετοιμασία ξεκίνησε με καθημερινές προπονήσεις, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν πιο αναλυτικά οι ανανεώσεις και οι μεταγραφικές προσθήκες.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά και τα φιλικά τεστ προετοιμασίας, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που έχει προγραμματισθεί για το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου 2024.

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
14 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!