Ειδήσεις

Με έδρα και τον κόσμο της Καρδίτσας κόντρα στον Άρη για τον Α.Σ.Κ.

Ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού αθλητισμού, μία εν ενεργεία σπουδαία ομάδα της Basket League θα βρεθεί την Κυριακή στις 7:15 μ.μ. στο δρόμο του Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης».
Ο Άρης, που βιώνει τη δική του αναγέννηση με στόχο την επιστροφή του στην ελίτ του μπάσκετ, φιλοξενείται στην Καρδίτσα για τη 18η «στροφή» του πρωταθλήματος και ο αγώνας είναι από τους πλέον κρίσιμους του Α.Σ.Κ., στην αντεπίθεση που πραγματοποιεί για τη διεκδίκηση της παραμονής του στη μεγάλη κατηγορία.

Σε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά -κατά γενική ομολογία- πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, τόσο λόγω της δομής του, όσο και λόγω του επιπέδου των ομάδων, η ομάδα της Καρδίτσας καταβάλλει τη δική της αξιόμαχη προσπάθεια και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, γνωρίζει ότι κάθε ματς έχει τη δική του βαθμολογική σημασία.
Σε αυτή την παράμετρο, ειδική μνεία αλλά και βάρος διαδραματίζει η έδρα, με το Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» να είναι στην κυριολεξία το «προπύργιο» του Α.Σ.Κ. σε αυτή τη διαδρομή. Μπροστά στο κοινό του, με την καταλυτική παρουσία και ώθηση των φιλάθλων του, το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου έχει κατακτήσει και τις τρεις νίκες που διατηρεί στη φετινή συγκομιδή του και είναι βέβαιο πως καμία υπέρβαση δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ώθηση του κόσμου. Όπως γίνεται αντιληπτό από το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, οι τρεις από τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της Καρδιτσιώτικης ομάδας θα διεξαχθούν εντός έδρας και συνεπώς με τη συμπαράσταση των φιλάθλων της περιοχής. Σε μεγάλο βαθμό, αυτά τα ματς θα κρίνουν και την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου, βάσει των αντιπάλων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Α.Σ.Κ. αλλά και της βαθμολογικής του θέσης.
Όπως έχει τονιστεί και προηγουμένως, οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να κατηγοριοποιήσουν αντιπάλους και αγώνες, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους αλλά, όπως πράττουν καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα συνεχίσουν να παλεύουν για το νικηφόρο αποτέλεσμα, προσεγγίζοντας κάθε ματς ξεχωριστά.
Το μυαλό όλων, λοιπόν, βρίσκεται στον Άρη και ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ προετοιμάζεται για ένα εξαιρετικά δύσκολο, όσο και κομβικό παιχνίδι. Ο «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ έχει θέσει φέτος ψηλά τον πήχη και όχι άδικα, μιας και το ρόστερ του αποτελείται από ικανότατους αθλητές με πλούσιες παραστάσεις από τα εγχώρια και διεθνή γήπεδα. Τζος Χάγκινς (5ος σε ασίστ), Τσέβες Γκούντγουιν (3ος σε ριμπάουντ), Νόαρ Χόχλερ (3ος σε κοψίματα) αποτελούν παίκτες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα και τις στατιστικές του κατηγορίες, ενώ οι θεσσαλονικείς διακρίνονται και ως σύνολο, καθώς είναι η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος στα επιθετικά ριμπάουντ (201) και τα κλεψίματα (180), με ενέργεια και ομοιογένεια στο παιχνίδι τους.
Το έργο του Α.Σ.Κ. είναι σαφώς δύσκολο αλλά με τη σειρά της, η ομάδα της πόλης έχει βελτιώσει ουσιαστικά την αγωνιστικότητά της και συνεχίζει προς αυτή την κατεύθυνση με πίστη στις δυνατότητες και το κίνητρο που υπάρχει σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Η προετοιμασία κορυφώνεται και το προπονητικό τιμ υπολογίζει σε όλους τους αθλητές, πλην του τραυματία Λαμάρ Πίτερς.

Νίκος Παπανικολόπουλος και Ζήσης Σαρικόπουλος για τον αγώνα με τον Άρη
Για τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής (12/3, 19:15), δηλώσεις παραχώρησαν ο προπονητής του Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ κ. Νίκος Παπανικολόπουλος και ο αθλητής Ζήσης Σαρικόπουλος.
Ο κ. Παπανικολόπουλος επισήμανε την κρισιμότητα της αναμέτρησης για το στόχο της παραμονής και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Καρδίτσα να παρευρεθεί στο γήπεδο για τη μεγάλη και ουσιαστική στήριξη που παρέχει στην ομάδα: «Την Κυριακή παίζουμε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι εντός έδρας. Θέλουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει πιο κοντά στην παραμονή μας στην κατηγορία, το οποίο είναι και ο βασικός μας στόχος. Από εκεί και πέρα, παίζουμε με μία καλή ομάδα η οποία, μετά το αποτέλεσμά της την προηγούμενη Κυριακή, αλλά και γενικά, θα ασκήσει πίεση στο γήπεδο. Θέλουμε ο κόσμος μας να είναι δίπλα μας για 40 λεπτά για να φτάσουμε σε μία μεγάλη και πολύ σημαντική νίκη».
Από την πλευρά του, ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε για τη σημασία της προετοιμασίας ενόψει του σπουδαίου -από κάθε άποψη- αγώνα της Κυριακής και με τη σειρά του κάλεσε το φίλαθλο κοινό να δώσει το «παρών» στο Κ.Γ. «Γιάννης Μπουρούσης»: «Προετοιμαζόμαστε για ένα σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή με τον Άρη. Προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι που παίξαμε στον Παναθηναϊκό, το οποίο νομίζω ότι ήταν ένα καλό τεστ για εμάς μετά τη διακοπή και για να δούμε τι δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και σιγά-σιγά η ομάδα να βρει αγωνιστικό ρυθμό, καθώς μας έλειψε να παίζουμε αγώνες. Έχουμε μία μεγάλη εβδομάδα μπροστά μας, καθώς παίζουμε Κυριακή ώστε να προετοιμαστούμε και να είμαστε καθόλα έτοιμοι την Κυριακή. Περιμένουμε τον κόσμο, θέλουμε να παίξουμε σε ένα γεμάτο το γήπεδο. Χρειαζόμαστε τον καθέναν από εσάς να έρθει να μας βοηθήσει και να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουμε. Σας περιμένουμε να τα πούμε την Κυριακή από κοντά».
Μεγάλη η ζήτηση των εισιτηρίων και το κίνητρο για το ματς-«τελικό» με Άρη!
Η προπώληση των εισιτηρίων, για το σημαντικό ματς της Κυριακής συνεχίζεται και πέραν μιας αναμέτρησης με υψηλό ανταγωνισμό, ο φίλαθλος κόσμος θα δώσει τη δική του ενέργεια στην ομάδα με την παρουσία του για να γίνει ένα μεγάλο βήμα της επίτευξης του στόχου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
•Τομείς BD, DD, ED (κάτω διάζωμα): Κανονικό εισιτήριο 15 €, παιδικό εισιτήριο (για παιδιά έως και 16 ετών – γεννημένα έως και το 2007) 7 €.
•Τομείς BU,CU, DU, EU (επάνω διάζωμα): Κανονικό εισιτήριο 10 €, παιδικό εισιτήριο (για παιδιά έως και 16 ετών – γεννημένα έως και το 2007) 5 €, για ανέργους, φοιτητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ εισιτήριο 7 €.

Πώς γίνεται η διάθεση των εισιτηρίων
H διάθεση των εισιτηρίων, γίνεται από τα γραφεία του ΑΣΚ, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω της ticketmaster.gr.
Σημειώνεται επίσης, ότι όλες οι θέσεις είναι ονομαστικές και αριθμημένες και η τοποθέτηση των φιλάθλων στο γήπεδο θα γίνεται αυστηρά με την ακριβή θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό τους. Επίσης, για την πώληση των εισιτηρίων θα πρέπει να δίνεται το ονοματεπώνυμο και ο ΑΜΚΑ, ενώ κατά την είσοδο στο γήπεδο, οι φίλαθλοι θα πρέπει να διαθέτουν έγγραφο ταυτοποίησης.
Ηλεκτρονικά, οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια που επιθυμούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της ticketmaster.gr, επιλέγοντας τη θέση που επιθυμούν. Επίσης, το ίδιο μπορεί να γίνει και στα γραφεία του ΑΣΚ στο ισόγειο της οδού Σταμούλη 3 στο κέντρο της πόλης. Τα γραφεία θα λειτουργούν καθημερινά 9-1 το πρωί και 6-8.30 το απόγευμα και το Σάββατο 10-2 το πρωί.
Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ παροτρύνει όλους τους φιλάθλους να προμηθευτούν έγκαιρα και μέσω της προπώλησης τα εισιτήριά τους, ώστε να αποφευχθεί η καθυστέρηση κατά την είσοδο στο γήπεδο.

 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"