Ειδήσεις

Διακρίσεις και εμπειρίες για τους βαδιστές του Φωκιανού

altΤαυτόχρονα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35.000μ που έγινε στο Σχοινιά και στο οποίο θριάμβευσε ο συμπολίτης μας Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα βάδην όλων των κατηγοριών.
Στην ημερίδα αυτή  αθλητές και αθλήτριες του Φωκιανού Καρδίτσας αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Εμφάνιση ευρωπαϊκού επιπέδου πραγματοποίησε ο Ανδρέας Παπαστεργίου στα 20.000μ βάδην  Ανδρών.

Βελτίωσε την προηγούμενη ατομική του επίδοση με 1ώρα.37΄.11΄΄ βάζοντας στόχο το όριο που θα του δώσει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, αυτό των Νέων Ανδρών ( 1ώρα.35΄.00΄΄) ,  εφικτό και μέσα στις αθλητικές δυνατότητες που έχει.

Ο άλλος κορυφαίος αθλητής Αριστοτέλης Μπούσδας στο πρώτο 20άρι βάδην της καριέρας του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή. Η εμπειρία που αποκόμισε του δίνει βάσεις για μια καλύτερη επίδοση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 20.000μ βάδην που θα γίνει τον Μάρτιο. Στόχος του παραμένει η είσοδός του με όριο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων Ανδρών.

Εμπειρίες αποκόμισε και η πιο μικρή αθλήτρια που κατέβασε ο Φωκιανός στους αγώνες Μαρία Τσιανάβα . Η Τσιανάβα γεννημένη το 2009 αγωνίσθηκε με αθλήτριες πολύ μεγαλύτερες από αυτήν και στάθηκε άξια στον αγώνα των 5.000μ που έκανε για πρώτη φορά στην αθλητική καριέρα της.  Η επιμονή και η αγωνιστική συγκέντρωση που διαθέτει δείχνει το αθλητικό μέλλον που ακολουθεί.

Υπάρχει όμως και μια πολύ μεγάλη αθλήτρια του Βάδην η Όλγα Φιάσκα από την Μυτιλήνη που αποφάσισε να εγκατασταθεί και να προπονηθεί στην Καρδίτσα με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Βάδην και προπονητή του Φωκιανού, Σάκη Δεληγιάννη. Στα 35.000μ Βάδην κέρδισε την δεύτερη θέση στην Ελλάδα με τον πολύ καλό χρόνο 2ώρες.59΄.13΄΄   που τις δίνει το δικαίωμα να αγωνισθεί ( μέσο racing ) αν θέλει στο μεγαλύτερο Πρωτάθλημα του πλανήτη το Παγκόσμιο Ανδρών – Γυναικών.

Βασικός στόχος της παραμένει όμως η συμμετοχή στα 20.000μ  και η διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών της κατηγορίας της.

Την ομάδα βαδιστών του Φωκιανού την συνόδευσαν οι προπονητές Σάκης Δεληγιάννης και Νίκος Γούσιας.

Η παράδοση που έχει ο Φωκιανός με το βάδην και όχι μόνο, οι διακρίσεις των αθλητών του σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου, η σχολή βάδην  που καλλιεργεί τον εντάσσουν μέσα στα καλύτερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδας. Αυτό είναι το στοίχημα των αθλητών , προπονητών και του Δ.Σ  για ακόμη μεγαλύτερες χαρές, επιτυχίες στο άθλημα του στίβου.


 

Γνώμη

«O ύπνος του δικαίου» δίπλα στο μαγκάλι…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Έλληνα που κοιμάται ενώ του διαλύουν τη ζωή.
Κοιμάται ο μαλάκας! Του πετσοκόβουν τον μισθό, τον απολύουν, τον κυνηγάνε οι τράπεζες κι ο μαλάκας κοιμάται.
Όταν ξυπνάει βλέπει τις… αναιμικές διαδηλώσεις στην τηλεόραση και ειρωνεύεται τους διαδηλωτές. «Τι νομίζουν ότι θα κερδίσουν οι μαλάκες», αναρωτιέται, περιμένοντας να αρχίσει ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Περισσότερα

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Νέα Σελήνη
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"