Πάρκο Δεινοσαύρων, Street Food Festival και άλλες εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας

altΜε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εννιά νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Καρδίτσας εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Πρόκειται για:

-«Θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων στην πόλη της Καρδίτσας» από 28 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

-1ο Αστικό Street Food Festival, τον Μάιου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

-Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μασχολουριωτών, τον Ιούνιο 2023 με Γιορτή Πίτας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μασχολουριωτών.

-Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Η Ανάπλαση (Δρακότρυπας), τον Ιούνιο 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Η Ανάπλαση.

-Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας τον Ιούνιο 2023 και στο Ναό του Απόλλωνα τον Αύγουστο 2023. Επιπλέον διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Αρχαίες Ακροπόλεις και Κάστρα του νομού Καρδίτσας» τον Οκτώβριο 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

-Εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης, στις 27 Ιουλίου 2023. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης.

-Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς στις 14 Αυγούστου 2023. Αντάμωμα με ζωντανή μουσική και εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς.

-Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαθύλακος «Κοίμησης της Θεοτοκου», στις 16 Αυγούστου 2023. Αντάμωμα με ζωντανή μουσική και εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο ΜΕΣ Βαθύλακος.

-Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου, τον Σεπτέμβριο 2023, με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, αναβίωση ηθών και εθίμων της περιοχής, αλλά και Γιορτή Σταφυλιού. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Μουζακίου.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.24
Δύση: 18.11
Σελήνη
17 ημερών
331 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά στα Γαυγάμηλα τον βασιλέα των Περσών Δαρείο.
820
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Β΄. Τον διαδέχεται ο υιός του Θεόφιλος.
1819
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των αρχηγών των μεγάλων οικογενειών της Μάνης που ανήκαν στην Φιλική Εταιρεία εν όψει του Αγώνος.
1822
Σφαγές από τους Τούρκους στο Παλαιόκαστρο της Κρήτης.
1861
Κυκλοφορία των πρώτων ελληνικών γραμματοσήμων με παράσταση της κεφαλής του Ερμού.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν 130 Έλληνες από την Κορμίστα Σερρών.
1943
Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες πατριώτες στον Βόλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"