Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και τον Αύγουστο στο Δήμο Σοφάδων

altΟ Δήμος Σοφάδων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Σοφάδων σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους και φορείς σχεδίασαν και υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ποικίλες εκδηλώσεις αλλά και καταξιωμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις και πολλά πολλά ακόμη και όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Στόχος του Δήμου είναι να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων και να διασκεδάσουμε ξανά όλοι μαζί με την απαραίτητη φυσικά προσοχή που οφείλουμε να επιδεικνύουμε.

Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα του Δήμου Σοφάδων για τον Αύγουστο:

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Μ’;» τη Πέμπτη 04-08-2022 στην Τ.Κ. Αχλαδιάς από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ…….ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!» την Παρασκευή 05-08-2022 στην Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

- Χορευτική Πολιτιστική Εκδήλωση, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Κέδρου, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Κέδρου.

- Χορευτική Πολιτιστική Εκδήλωση το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Πύργου Κιερίου σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο

- Εκδήλωση «Καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών ηθών και εθίμων», την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 και Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Θραψιμίου, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Θραψιμιωτών και φίλων Θραψιμίου ο « ΛΥΧΝΟΣ»

- Παράσταση θεάτρου Σκιών Δ. Καραμαγκιόλα με τίτλο « Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΟΡΙΛΑΣ» τη Κυριακή 07-08-2022 στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Μ’;» τη Κυριακή 08-08-2022 στην Τ.Κ. Λουτροπηγής από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ…….ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!» την Τρίτη 09-08-2022 στη Τ.Κ. Ματαράγκας από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.

- «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ», την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Θραψιμίου, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Θραψιμίου «ΟΙ ΔΟΛΟΠΕΣ»

- «Λαϊκή- Δημοτική Βραδιά», την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Αχλαδιάς, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αχλαδιάς.

- Εκδηλώσεις «200 Χρόνια από την επανάσταση του 2021»- μνήμης για τα «100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή» και το «Πανηγύρι της Παναγίας», από την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 έως και την Δευτέρα 15 Αυγούστου στην Τ.Κ. Αηδονοχωρίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Αηδονοχωριτών.

- ‘’ΔΟΛΟΠΙΑ’’ 2022, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Λουτροπηγής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο Σμοκόβου «ΔΟΛΟΠΙΑ ΜΕΝΕΛΑΪΣ».

- Χορευτική παράσταση με τα παιδιά της Ρεντίνας, αγώνας δρόμου και stand up comedy και μουσική κωμωδία στην ΤΚ Ρεντίνας από 13 έως 17 Αυγούστου σε συνεργασία με το Σύλλογο Απανταχού Ρεντινιωτών.

- 11ο Αντάμωμα Δασοχωριτών, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 στην Τ.Κ. Δασοχωρίου, σε συνεργασία με τον Τοπικό Μορφωτικό –Εκπολιτιστικό Σύλλογο.

- ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ 2022 από 13-8-2022 έως 14-8-2022 στην Τ.Κ. Καππαδοκικού, σε συνεργασία με Μορφωτικό Σύλλογο Καππαδοκικού « Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ».

- Λαϊκή βραδιά την Κυριακή 14/8 στην ΤΚ Αμπέλου σε συνεργασία με τον αθλητικό Σύλλογο «Δόξα Αμπέλου»

- ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού Βαθυλακκιωτών την Τρίτη 16-8-2022 στην Τ.Κ. Βαθυλάκκου, σε συνεργασία με τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

- Παράσταση θεάτρου Σκιών ΧΑΡΜΠΑΣ με τίτλο: «Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» τη Τετάρτη 17-08-2022 στην Τ.Κ. Ρεντίνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ…….ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!» την Παρασκευή 19-08-2022 στη Τ.Κ. Καρποχωρίου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

- Μουσική εκδήλωση το Σάββατο 20-8-2022 στην Τ.Κ. Ν. Ικονίου σε συνεργασία με τον τοπικό Αθλητικό Όμιλο.

- Συναυλία με την Ελένη Βιτάλη την Κυριακή 21/8 στο θέατρο Κτιμένης στη Λίμνη Σμοκόβου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λιμνών 2022 σε συνεργασία με την ΠΕ Καρδίτσας

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ…….ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!» την Κυριακή 21/8 στη Τ.Κ. Ασημοχωρίου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

- Μουσική Εκδήλωση την Τετάρτη 24/8 στη ΤΚ Ασημοχωρίου σε συνεργασία με τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο

- 3ο Φεστιβάλ Αρνης στις 25 και 26 Αυγούστου στην ΤΚ Ματαράγκας σε συνεργασία με τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο

- Λατρευτικές εκδηλώσεις , σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή προς τιμή του Αγίου Φανουρίου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου παραμονή της εορτής στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων

- Θεατρική παράσταση «Ο μνηστήρας… ένα ατυχές συμβάν» το Σάββατο 27/8 στη ΔΚ Σοφάδων από το «Τέχνης Χώρος – Θέατρο Όψεις»

- Διοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης «5ο ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΤΙ» στις 27 και 28 Αυγούστου, σε συνεργασία με τη Λέσχη 4Χ4 Σμοκόβου στην περιοχή Σμοκόβου

- 8η Γιορτή Ρόκας την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στη Δ.Κ. Σοφάδων σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων.

- Αντάμωμα στη ΤΚ Κυψέλης το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

- Εκδήλωση 15 Σεπτεμβρίου στην ΤΚ Αγίου Βησσαρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ψυχαγωγίας και Αλληλεγγύης ο Άγιος Βησσάριος

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα εκδηλώσεων που προηγήθηκε. Επιγραμματικά πραγματοποιήθηκαν:

- Η εκδήλωση «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ» σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων την Πέμπτη16 Ιουνίου 2022 στην Κεντρική Πλατεία των Σοφάδων.

- «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σοφάδων.

- «ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» με τη συμμετοχή και συγκροτημάτων από τα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» ,σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Σοφάδων την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στην Κεντρική Πλατεία των Σοφάδων.

- «ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» σε συνεργασία με το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης το Σάββατο 24 Ιουνίου 2022 στην Τ.Κ. Κυψέλης.

- «ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» στο Μελισσοχώρι σε συνεργασία με τον ΑΟ Μελισσοχωριου

- Εκδήλωση στον Οικισμό Ν. Ικονίου ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

- Εκδήλωση για τα 300 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ρεντίνας στις 10-07-2022, σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

- Παραδοσιακό πανηγύρι στην Τ.Κ. Βαθυλάκκου την Κυριακή 17-7-2022, ενόψει της εορτής της Αγίας Μαρίνας.

- «ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» στη ΤΚ Πασχαλίτσας στις 23 Ιουλιου με τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο

- Λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου της πόλης των Σοφάδων τη Δευτέρα 25-7-2022 στη Δ. Κ. Σοφάδων

- Η εκδήλωση «ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» στη Τ. Κ. Λεονταρίου την Πέμπτη 28-7-2022 σε συνεργασία με τον Τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο.

- Η παράσταση θεάτρου Σκιών ΧΑΡΜΠΑΣ με τίτλο:«Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ» τη Παρασκευή 29-07-2022 στην Τ.Κ. Ν. ΙΚΟΝΙΟΥ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Μ’;» το Σάββατο 30-07-2022 στην Τ.Κ. Πύργου Κιερίου από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.

- Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ...ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ» την Κυριακή 31-07-2022 στην Τ.Κ. Γεφυρίων από το «Τέχνης Χώρος-Θέατρο ΄Οψεις», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Σπύρος Εκίζογλου δήλωσε σχετικά: «Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Σοφάδων προγραμμάτισε και φιλοξενεί πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Είναι μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε και πάλι όλοι μαζί, να απολαύσουμε όμορφες στιγμές να χαρούμε το καλοκαίρι. Στόχος μας παραμένει να καθιερώσουμε πολιτιστικά αλλά και καινοτόμα δρώμενα τα οποία θα αναδεικνύουν την τοπική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Εύχομαι σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με πολλές ξέγνοιαστες στιγμές χαράς».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
24 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"