6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στη Λίμνη Πλαστήρα, με την τέταρτη και τελευταία ημέρα. Στις 11.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου η τελετή λήξης του Φεστιβάλ με απονομή των βραβείων στις ομάδες. Είσοδος Ελεύθερη.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου το απόγευμα στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας «Γιάννης Μπουρούσης» με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ζωντανή παρουσία και διαδικτυακά. Στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος Βασίλειος Τσιάκος και ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κος Παναγιώτης Νάνος. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής κος Κωνσταντίνος Τσιάρας και η βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα.
Παρόντες, επίσης, ήταν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καρδίτσας κος Σωτήριος Αντωνίου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κος Βασίλειος Ελευθερίου, η δημοτική σύμβουλος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας ΟΜ Λίμνης Πλαστήρα κα Ιωάννα Ποδηματά, ο υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ κος Νικόλαος Τέγος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με αναπηρία των ειδικών σχολείων ως και Ατόμων με Αναπηρία του Ν. Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Κατσάρας, η Πρόεδρος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας κα Μαλαματένια Μπουραζάνη και η Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» κα Δώρα Γαρίτου.
Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η Κατερίνα Σταθοπούλου και ο Γιώργος Γιωτάκος.
Οι παραστάσεις προβλήθηκαν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/6th-idfd.
Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, καθώς και των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, το κοινωνικό κέντρο “Σταύρος Χαλιόρης”, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία, το εργαστήριο Φυσικοθεραπείας IASSIS – Φυτιλής Θωμάς, η εταιρία live streaming/ filming/ video production Local Stage και η Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας www.dryadesenplo.gr και τις σελίδες στο facebook xoros.anapiria.karditsa.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα
Δρυάδες εν Πλω

Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.56
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φυλακίζεται στην Αυστρία.
1824
Δύναμη 12.000 Τουρκαλβανών επιτίθενται εναντίον της Άμπλιανης Φωκίδος.
1907
Οι οπλαρχηγοί Δ. Γιουγκολάκης (Μητρούσης) και Θ. Τουρλεντές εγκλωβίζονται από τους Τούρκους στην Κάτω Κεμενικιά Σερρών.
Ενδεκαμελές σώμα υπό τον Ανθυπολοχαγό Ανδρέα Μακούλη (Στενημαχίτη) κυκλώνεται από τους Τούρκους στη Δόβιστα.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται στην Κομοτηνή.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Σαράντα Εκκλησίες στην Ανατολική Θράκη.
1942
Εκτέλεση Ελλήνων από τους Γερμανούς στο Ηράκλειο της Κρήτης.
1944
Ισχυρή δύναμη Ιερολοχιτών και Βρετανών προσβάλλει την γερμανο-ιταλική φρουρά της Σύμης και της προκαλεί σοβαρές απώλειες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"