Ειδήσεις

Στεγνώνουν τα ποτάμια της Ευρώπης: Αναδύονται χωριά-φαντάσματα και ναυάγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

altΚαθώς τα ποτάμια της Ευρώπης «στεγνώνουν» από την καταστροφική ξηρασία για την οποία οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί η χειρότερη των τελευταίων 500 ετών, αποκαλύπτονται κρυμμένα για καιρό από ρωμαϊκά στρατόπεδα μέχρι χωριά - φαντάσματα και ναυάγια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Wenn du mich siehst, dann weine («Αν με δεις, τότε κλάψε»), γράφει η ζοφερή επιγραφή σε έναν βράχο στον ποταμό Έλβα κοντά στη βόρεια τσεχική πόλη Decín, κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Η λεγόμενη «πέτρα της πείνας» φέρει χαραγμένο το παραπάνω μήνυμα για να σηματοδοτήσει τα επίπεδα του νερού κατά τη διάρκεια ιστορικών ξηρασιών και να προειδοποιήσει τις μελλοντικές γενιές για την πείνα και τις κακουχίες που θα ακολουθήσουν κάθε φορά που το μήνυμά της γίνεται ορατό.

Τσέχοι ερευνητές το 2013 περιέγραψαν την πέτρα ως «σκαλισμένη με τα χρόνια των κακουχιών», λέγοντας ότι αποκάλυπτε το γεγονός πως «η ξηρασία είχε φέρει κακή σοδειά, έλλειψη τροφής, υψηλές τιμές και πείνα για τους φτωχούς».

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.34
Δύση: 17.59
Σελήνη
9 ημερών
1823
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»